Siniša Jenkač: Rezultati izbora su jasan pokazatelj da bivša vlast nije znala voditi grad

galerija-images/hdz pressica ozujak 2015 1

Objavljeno: 09.03.2015. 12:15

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Zoran Stanko

Na današnjoj press konferenciji održanoj u prostorijama županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije, predstavnici te stranke i njihovi koalicijski partneri osvrnuli su se na izbore u Novom Marofu te iznijeli svoja očekivanja za drugi krug izbora za gradonačelnika. 

Podsjetimo, u drugi krug izbora za gradonačelnika Novog Marofa ušli su HDZ-ovac Siniša Jenkač s osvojenih 47 posto glasova, te donedavni gradonačelnik i kandidat Narodne stranke - reformista Darko Hrenić, koji je osvojio 27,6 posto glasova. Pobjedu na izborima za Gradsko vijeće ostvarila je lista HDZ-HSS-BUZ nositelja Jenkača. Te će stranke u novom sazivu od ukupno sedamnaest imati devet mandata. Slijede reformisti s tri mandata, zatim HNS-HSU i SDP s po dva te laburisti koji su osvojili jedan mandat.

Čelnik HDZ-a Varaždinske županije Anđelko Stričak nije krio zadovoljstvo rezultatima izbora te je čestitao Siniši Jenkaču i njegovim partnerima na odličnoj kampanji. 

- Ovo je odraz stalnoga rasta potpore HDZ-u i njegovim partnerima, a Sinišu Jenkača ćemo snažno poduprijeti u 'drugom poluvremenu' kada se očekuje veličanstvena pobjeda našega kandidata - izjavio je Stričak te je dodao da rezultati ovih izbora prikazuju i to da stranka Reformista nije dobila potporu koju je očekivala.

Zvonimir Sabati se pridružio čestitkama te je izjavio kako su rezultati ovih izbora snažna poruka biračima Varaždinske županije i motiv više da se prime posla.

Siniša Jenkač, kandidat u drugom krugu na izbora za gradonačelnika Novog Marofa kojemu je pobjeda u prvom krugu izmakla za 125 glasova zahvalio se na ogromnoj potpori birača, stranačkih kolega i koalicijskih partnera.

- Očekujem pobjedu u drugom krugu, a što se tiče budućeg rada u Gradskom vijeću, smatram da ćemo lakše ostvarivati projekte koje je prethodna vlast stopirala. Mnogo je stvari koje ćemo morati pokrenuti. Manjak u proračunu je oko 2 milijuna kuna tako da ulazimo s povećanjem manjka - te je dodao - Rezultati izbora su jasan pokazatelj da bivša vlast nije znala voditi grad. 

 {gallery}hdz pressica ozujak 2015 1{/gallery}

 

Komentari