Siniša Jenkač: Sa županom Štromarom prema dogovoru čuti ću se danas telefonom

Objavljeno: 23.03.2015. 14:29

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: FOTO: AM

Na konferenciji za tisak, sazvanoj danas u novomarofskom Kulturnom centru nakon izborne pobjede, Siniša Jenkač kazao je da dužnost gradonačelnika formalno preuzima u četvrtak te je za petak, 27. ožujka, najavio konstituirajuću sjednicu Gradskog vijeća.

Ime predsjednika Gradskog  vijeća nije želio službeno potvrditi, međutim kako smo još jučer ekskluzivno doznali, riječ je o dr. Denisu Kovačić, bivšem ravnatelju Minerve u Varaždinskim Toplicama. 

Kao jedan od svojih prvih poteza novi gradonačelnik Novog Marofa najavio je reviziju.

- Zabrinjavajući je podatak da se manjak u proračunu unatrag nekoliko mjeseci povećao s 1,6 milijuna kuna na 1.925.000 kuna. Definitivno će biti revizija, tako da znamo što imamo iza sebe i što je ispred nas - rekao je Jenkač te najavio pojačani intenzitet suradnje s Hrvatskim vodama, Varkomom, ŽUC-om i Hrvatskim cestama.

Jenkač je također istaknuo da će se još danas prema dogovoru čuti i sa županom Varaždinske županije Predragom Štromarom.

- Zahvaljujem mu se na prešutnoj podršci i dobroj komunikaciji koju smo uspostavili, premda lošu komunikaciju nismo imali ni ranije. Suradnja sa Županijom unatrag godinu dana postala je "šepava" zbog raspada jedne stranke na dva dijela. 

Jenkač je najavio i osnivanje Savjeta gradonačelnika na volonterskoj bazi, kojega će, kako je rekao, sačinjavati određeni općinski načelnici, ali i građani Novog Marofa koji imaju utjecaj u nekim tvrtkama. 

Podršku su mu došli pružiti Nenad Horvatić i Goran Kaniški, načelnici Ljubešćice i Gornjeg Kneginca, te Josip Križanić, član predsjedništva HDZ-a i predsjednik Vijeća Općine Jalžabet, koji je istaknuo da Novom Marofu treba pomoć kako više ne bi zaostajo za susjednim, bolje razvijenim općinama.

Prvu radnu sjednicu Gradskog vijeća Jenkač je najavio ubrzo nakon konstituirajuće. 

Šef županijskog HDZ-a Anđelko Stričak pohvalio je ukupni rezultat HDZ-a u Novom Marofu pod Jenkačevim vodstvom, a rezutlate, kako je još istaknuo, smatra nastavkom rasta povjerenja birača Varaždinske županije u HDZ.

- Kada bi analizirali rezultate, kao i izjave naših suparnika, vidljivo je da od Reformista, odnosno g. Čačića i tog nekog njegovog trećeg puta neće biti ništa. Svaki treći vijećnik u općinama i gradovima Varaždinske županije iz redova je HDZ-a - rekao je Stričak.

Komentari