apel članovima vijeća

Siniša Jenkač pruža podršku dr.Zember: 'Pozivam mjerodavne da slušaju glas struke!'

Objavljeno: 20.01.2017. 18:21

Zadnja izmjena: 20.01.2017. 18:22

Foto: Grad Novi Marof

Novomarofska bolnica, njeno poslovanje i stabilnost, uvijek je imala veliki utjecaj na sam grad Novi Marof kao i na veliki broj naših sugrađana od kojih je dobar dio njih svoje zaposlenje ostvario upravo u toj ustanovi. - stoji u priopćenju Grada Novog Marofa.

– Posljednji događaji vezani uz pokušaj razrješavanja ravnateljice dr. Sanje Zember cjelokupna situacija koja eskalira iz dana u dan, nesumnjivo utječu na funkcioniranje te ustanove, ustanova koja je od vitalnog interesa kako za građane Varaždinske županije tako i Novog Marofa. Pozivamo mjerodavne da slušaju glas struke koji je na svojoj sjednici u četvrtak dala bezrezervnu podršku dr. Zember – rekao je gradonačelnik Siniša Jenkač.

Gradonačelnik Jenkač ujedno pruža potpunu podršku dr. Zember u njenom daljnjem radu na mjestu ravnateljice te u brojnim započetim projektima. Upozorava da je izrazito važno u ovom trenutku, kada se u javnosti spekulira o funkcionalnom spajanju bolnica, usredotočiti se na rad bolnice, podizanje razine kvalitete usluge u bolnici te daljnje uređenje i ulaganje u bolničke objekte što je upravo započela dr. Zember u dosadašnjih šest mjeseci svog mandata.

'Apeliram na članove vijeća da se realiziraju projekti'

Vezano uz projekte i daljnji razvoj bolnice gradonačelnik Jenkač apelira na članove Upravnog vijeća da se konačno krene s realizacijom projekta u novomarofskoj bolnici vrijednog 50-ak milijuna kuna.

– Riječ je o poboljšanju isplativosti i pristupa bolničke skrbi za ranjive skupine gdje je novomarofska bolnica prihvatljiv prijavitelj projekta. Tim projektom poboljšala bi se kvaliteta usluge bolnice i svakako je riječ o značajnom ulaganju na području grada. No, prije toga treba riješiti imovinsko-pravne odnose s dr. Nikšom Drinkovićem za što je Uprava bolnice na čelu s dr. Zember već našla rješenje. Takvo rješenje sada treba prihvatiti i Upravno vijeće koje je već nekoliko puta imalo priliku za to. Apeliramo na članove Vijeća, posebice g. Šanteka i g. Bitara, koji dolaze iz Novog Marofa i koji bi posebno trebali biti zainteresirani da taj projekt krene, da umjesto sukoba s ravnateljicom zajednički krenu u ovakve i slične projekte – zaključio je Jenkač.

 

Komentari