na sjednici gradskog vijeća

Čehok: ''Radije ću izgubiti izbore nego prividno riješiti problem bala''

Objavljeno: 26.11.2018. 11:52

Zadnja izmjena: 26.11.2018. 11:52

Foto: Dario Jurčević

Na 14. sjednici Gradskog vijeća na aktualnom satu zaiskrilo je između vijećnice Natalije Martinčević, gradonačelnika Čehoka i predsjednika Gradskog vijeća Damira Habijana te je Martinčević naposlijetku napustila sjednicu. Čehoku su pak, između ostalog, postavljena pitanja koja se odnose na obnovu sinagoge i rješavanje bala u Brezju. 

<< Martinčević napustila sjednicu Gradskog vijeća nakon žestoke "paljbe" između nje, Čehoka i Habijana >>

Gradski vijećnik Vjeran Strahonja postavio je pitanje u vezi obnove sinagoge, navodeći kako se navodno još prije 10 godina kupila građa za obnovu lukovica i ostalih vrijednih dijelova objekta na što mu je gradonačelnik odgovorio kako je za vrijeme HNS-ove i SDP-ove vlasti projekt propao na natječaju za EU fondove. Dogradonačelnica Malenica nadovezala se kako će krenuti obnova fasade te da će do kraja godine biti gotov projekt za uređenje intterijera. 

- Kada su HNS i SDP u periodu 2013.-2014. godine to mogli napraviti, nisu. Sada su nam svi fondovi zatvoreni. Imamo projekte, ali ih ne možemo prijaviti, a Varaždin je tada ispao iz svih mapa. Što se tiče sinagoge, morali smo smanjiti projekt i opseg građevinskih radova, ali uz pomoć Grada i Države mogli bismo ju obnoviti i Grad je spreman - objasnio je Čehok.

Gradski vijećnici Ister i Patafta dotaknuli su se gorućeg pitanja, a to je pitanje rješavanja bale iz Brezja, prilikom čega je Patafta istaknuo kako bi neki gospodarstvenici uložili u to područje, međutim zbog bala je to nemoguće. Čehok mu je na to odgovorio kako je plan sanacije vani i kako se svi mogu uključiti u javnu raspravu, no problem je kompleksan i vlada pravni kaos.

- Tužbe nam vise iznad glave zbog bezobraznog, primitivnog i neotesanog šlamperaja bivši vlasti koja je sklapala nove ugovore u vrijeme trajanja postojećih. Od svih koji su sklapali takve ugovore, Grad će tražiti odštetu. U financijskom poslovanju nema avanturizma i ja nisam avanturist. Imamo model micanja bala, ali ne pod cijenu da oštetimo građane - rekao je Čehok i dodao kako će radije izgubiti izbore nego prividno riješiti problem. 

 

Komentari