zdravka grđan predsjednica

Foto - Ovo je novi saziv Gradskog vijeća i već prva sjednica proglašena - nepriličnom

Objavljeno: 17.06.2021. 17:52

Zadnja izmjena: 17.06.2021. 18:49

Foto: Luka Šalamun

Danas je konstituirano Gradsko vijeće Grada Varaždina, a na mjesto predsjednice je izabrana Zdravka Grđan.

Grđan je na to mjesto izabrana kao nezavisna, ali na prijedlog stranke Reformista, te će dužnost obnašati dvije godine, nakon čega će "svojeg" predsjednika dobiti platforma Budimo grad. 

Grđan je obećala kulturnije javno komuniciranje, poručivši: - Ono mora biti primjereno ugledu našeg grada i nas, te pristupima radu za koje vjerujem da će biti analitički i kritički promišljeni. Očekujem odgovornost u donošenju kontruktivnih odluka.

Sudeći, međutim, prema današnjoj sjednici, to neće biti tako...

Rasprave i stanke

Odmah danas, već na prvoj konstituirajućoj sjednici, zaiskrilo je između bivšeg gradonačelnika i nove gradske vlasti, te se čak nekoliko puta tražila stanka. Najviše je zaiskrilo oko imenovanja u odbore, a Ivan Čehok je iznio stav da je vlast postupila "nedemokratski".

- Ova koalicija, danas "sklepana", ima predsjednika Odbora za financije, ima zamjenika tog istog Odbora, ima predsjednika i zamjenika predsjednika Odbora za izbor i imenovanje te Odbora za financije, kao i predsjednika za Mandatnu komisiju. Ovo je po mojem mišljenju potpuno nedemokratski - rekao je Čehok.

'Neprilično!'

Miroslav Marković iz vladajućih mu je odgovorio da su "prepisali njegov sastav".

- Mi smo u principu prepisali Čehokov sastav Odbora iz 2017. godine pa prema tome njegova izjava zapravo ne stoji. Mi smo dali priliku oporbi da izabere svog člana - rekao je .

Gradonačelnik Neven Bosilj je rezmirao kako će sjednice biti sada češće,  a prva već krajem ovog mjeseca ili početkom idućeg, i to radi rebalansa proračuna i drugih važnih odluika.

- Što se tiče ove sjednice koja je zaista trebala biti svečana, pretvorilo se u nešto što baš ne priliči Gradu Varaždinu i Gradskom vijeću te se nadam kako je ovo jedan izoliran slučaj koji se neće ponoviti – iznio je stav.

Velimirović Vukalović ostaje

Između ostalog, na sjednici je jednoglasno potvrđeno imenovanje Lane Velimirović Vukalović na još jedan mandat na mjestu ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta. 

Komentari