aktualni sat

FOTOGALERIJA Tko si ne bi oprostio da kolegu zarazi koronom i druge teme

Na današnjem aktualnom satu vijećnici su se, između ostaloga, dotakli teme uređenja ulica u Hraščici, trenutne epidemiološke situacije, te Kučanske rampe...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 29.09.2020. 13:54

Zadnja izmjena: 29.09.2020. 13:57

Foto: Luka Šalamun

Na današnjem aktualnom satu vijećnici su se, između ostaloga, dotakli teme uređenja ulica u Hraščici, trenutne epidemiološke situacije, te Kučanske rampe...

HDZ-ov vijećnik Damir Laljek izjavio je kako su neke ulice u Hraščici u vrlo lošem stanju te su ''zakrpane" samo za privremenu upotrebu, dok u nekim ulicama nije riješeno pitanje oborinskih voda pa se za vrijeme kišnih razdoblja ''pretvaraju u bujice''. - Zašto se ulazilo u realizaciju projekata koji nisu toliko nužni i hitni, a projekti koji su životno važni za mještane se ostavljaju sa strane? Konkretno mislim na rotore... - pitao je Laljek.

Gradonačelnik Ivan Čehok odgovorio je Laljeku da vijećnici ne zastupaju samo ulicu i naselje u kojem žive, već cijeli grad. - Vi niste izabrani u Hraščici nego zastupate cijeli grad i trebali biste znati da nigdje toliko novaca nije išlo iz proračuna kao u Hraščicu - rekao je Čehok i dodao kako će se neki projekti dovršiti na proljeće.

''Nikad si ne bih oprostio da vas zarazim'' 

SDP-ov Neven Bosilj se dotaknuo trenutne epidemiološke situacije i pitao gradonačelnika zašto se sada sjednica može održavati uživo, a kada je bila gora epidemiološka situacija i kada se odlučivalo o bitnim temama, održavala se online.

- Mi smo se taj dan povodili za odlukom vašeg gradonačelnika u Čakovcu da se sjednica održava online. Mislim da smo dobro učinili jer se u Bjelovaru vjećnik zarazio. Nedaj Bože Bosilj da bih ja vas dao zaraziti. Nikad si to ne bih oprostio - poručio mu je gradonačelnik s govornice.

Kučanska rampa

Vijećnik Lige za Varaždin Davor Patafta pokrenuo je temu Kučanske rampe i rekao kako se niti nakon 3,5 godina na terenu ne događa ništa, ''osim nekih idejnih rješenja''. - Vidio sam da je preko EU fondova objavljen natječaj gdje je rok 30.11 i gdje su predviđena sredstva od 175 milijuna kuna s mogučnošću povrata od 85 posto. Taj natječaj je vezani zajedno s HŽ infrastrukturom i zanima me zna li Grad za taj natječaj i jesu li pokrenute kakve aktivnosti.

- Nemojmo građanima zamazivati oči da se tu može nešto napraviti u roku 6 mjeseci ili godinu dana. To je kompleksan zahvat i zadnje smo uspjeli dogovoriti kako ćemo izmjestiti kolosjek kada se budu odvijali radovi - odgovorio je Čehok i dodao kako se na projektu radi ''postupno, pametno razborito i bez neke sile''.

 

Komentari