županijska skupština

Škvarić u Skupštini zamijenio Lukačića i nije podržao ništa što se odnosi na bivšu vlast

Objavljeno: 23.09.2021. 14:33

Zadnja izmjena: 23.09.2021. 14:33

Na jučer održanoj sjednici Skupštine Varaždinske županije, Marijan Škvarić, v.d. predsjednika Županijske organizacije HNS-a, postao je vijećnik Skupštine Varaždinske županije, zamijenivši tako Krunoslava Lukačića, koji je mandat stavio u mirovnje.

HNS-ovci nisu podržali Godišnji izvještaj o izvršenju proračuna, jer se, kako su obrazložili, odnosi na "grandiozne projekte bivšeg župana", a podržali su, s druge strane, odustajanje od projekata natkrivanja Atrija i dekorativnog osvijetljenja Vodotornja te preusmjeravanje sredstava za obrazovanje i zdravstvo.

- Već kod donošenja proračuna za 2020., i kasnije za 2021. godinu, projekti koji su bili planirani, služili su samopromociji jedne osobe – bivšeg župana, a ne svim stanovnicima Varaždinske županije, i na to smo upravo upozoravali, te sukladno tome ne možemo prihvatiti Godišnji izvještaj o izvršenju proračuna - poručili su HNS-ovci, dodajući kako,  s druge strane, predloženo preusmjeravanje sredstava podržavaju jednoglasno i bez zadržke, jer "u fokus stavlja ljude umjesto jedne osobe".

Komentari