vrijeme curi

Još malo i ovom našem gradu 125 milijuna kuna otići će u vjetar?

Oni time ostaju jedina veća sredina u Varaždinskoj županiji koja će morati tražiti alternativne načine financiranja za aglomeraciju, odnosno to neće uspjeti napraviti pomoću bespovratnih sredstava EU. Naravno, ukoliko se Varkom ne bude morao suočiti s penalizacijom...
Objavljeno: 17.09.2022. 08:45

Zadnja izmjena: 17.09.2022. 09:41

S obzirom da se sada i projekt aglomeracije u Varaždinu suočava s obustavom financiranja, postavlja se pitanje kako će se izgraditi aglomeracija u Lepoglavi koja je i ranije imala problem, s obzirom da potpuno ne pripada ni Varkomu ni Ivkom.

Pitali smo to ovog tjedna u eTV studiju gradonačelnika Lepoglave Marijana Škvarića koji je ponovio kako "vrijeme istječe" te će za mjesec ili dva 125 milijuna kuna "sigurno propasti". Kako je objasnio, postoji način da se i nakon toga napravi aglomeracija, no projekt će tada biti i složeniji i skuplji. Da je Ivkom ove godine postao dio Varkoma s kojim je sada na sudu, što se tiče Lepoglave - sve se to moglo izbjeći. Ovako, kaže Škvarić:

- Inicirao sam sastanak s Hrvatskim vodama i održali smo ga, te je tamo rečeno (što stoji i u zapisniku) da će Varkom u slučaju da Ustavni sud donese odluku da Ivkom i dalje ostaje samostalno komunalno poduzeće, svoju infrastrukturu prepustiti njemu.

A Batinić je na to rekao, kako tvrdi Škvarić:

- Da on samo prihvaća to da Ivkom ima svoje područje i njega drugo ne zanima. On je indirektno rekao da njega Lepoglava i nitko drugi ne zanima. Zanimaju ga samo njegovi osobni interesi - zaključio je lepoglavski gradonačelnik.

Lepoglava time ostaje jedina veća sredina u Varaždinskoj županiji koja će morati tražiti alternativne načine financiranja za aglomeraciju, odnosno to neće uspjeti napraviti pomoću bespovratnih sredstava EU. Naravno, ukoliko se Varkom ne bude morao suočiti s penalizacijom, jer u tom slučaju se mijenja sve.

 

Komentari