oglasili se priopćenjem

Škvarić na čelu županijskog HNS-a: Podmeću nam spinove, ali neće nas destabilizirati

Objavljeno: 18.12.2020. 14:18

Zadnja izmjena: 18.12.2020. 16:14

Marijan Škvarić danas je, kao što se ovih dana nagađalo, izabran za vršitelja dužnosti predsjednika županijske organizacije HNS-a.

Dosadašnjem predsjedniku Alenu Leveriću Škvarić se zahvalio na stabilizaciji i jačanju stranke „u najtežim trenucima“, te najavio nastavak ukazivanja "na propuste u načinu vođenja Varaždinske županije“. Rješenja HNS-a u tom pogledu, kako je naglasio Škvarić – i dalje će zastupati svi HNS-ovi načelnici, kao i gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić.

Podsjetimo, za gradonačelnika Ivanca spekulira se da bi mogao napustiti HNS, no Škvarić je i ovom prilikom kategorički odbio takvu mogućnost. - Pokušavaju nas destabilizirati raznim spinovima i podmetanjima, što ne čudi jer dobro radimo svoj posao. Mogu jasno poručiti da im to neće uspjeti jer HNS Varaždinske županije iza sebe ima rezultate, a ispred sebe jasan cilj, još jači i stabilniji HNS – poručio je Škvarić.

Odbacio je i spekulacije o vlastitoj kandidaturi za župana. Takvu odluku, kaže, donosi predsjedništvo koje ovom prilikom nije o tome raspravljalo. Stranka i dalje, rekao je, računa na aktivnost Alena Leverića koji je ostavku podnio iz osobnih razloga, a naročito na saborskog zastupnika Predraga Štromara, te načelnika Cestice Mirka Korotaja koji je odnedavno drugi čovjek stranke.

Za v.d. predsjednika Škvarić je izabran na elektroničkoj sjednici predsjedništva, te će funkciju obnašati do redovitih unutastranačkih izbora.

Intervju s Marijanom Škvarićem povodom nagađanja o njegovoj kandidaturi za župana pročitajte ovdje.

Komentari