priopćenje hns-a

Škvarić proziva Reformiste: Urušavanje šatora se moglo izbjeći, tko je odgovoran?

Objavljeno: 10.12.2020. 15:54

Zadnja izmjena: 11.12.2020. 08:02

Potpredsjednik županijskog HNS-a Marijan Škvarić župana Radimira Čačića optužio je za nepripremljenost varaždinske bolnice za drugi val pandemije, a postavlja i pitanje odgovornih za urušavanje šatora…

Škvarić smatra da se urušavanje šatora, za razliku od nekih drugih stvari, moglo izbjeći – Jasno postavljamo pitanje: čija je to odgovornost? Da jučer su u šatorima bili bolesnici, a danas se isti urušavaju i samo je puka sreća da je šator u tom trenutku bio prazan dijelila od potencijalne tragetije. Postavlja se pitanje zašto se na vrijeme nije pripremio prostor u unutarnjem dijelu bolnice ili na primjerenijoj lokaciju (dvorane, hoteli, i sl.)

Odgovornim za „nepripremljenost“ (prostore alternativne šatorima i kisik) županijski HNS smatra Ravnateljstvo bolnice i Upravno vijeće kojem predsjedava Zlatko Koračević, a najodgovornijim župana Radimira Čačića.

- Miješa se u rad bolnice i Stožera civilne zaštite Varaždinske županije kako bi stvorio stanje straha i panike, te tako došao u nacionalne medije nauštrb bolesnika i medicinskog osoblja – zaključio je Škvarić.

Komentari