konferencija za medije

Škvarić: ''Vrijeme je da župan krene s realizacijom pripremljenih HNS-ovih projekata''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 06.03.2020. 11:52

Zadnja izmjena: 06.03.2020. 11:52

Potpredsjednik Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije i gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić prozvao je župana Radimira Čačića ustvrdivši ''da nije ništa učinio po pitanju mobilnosti građana Varaždinske županije.''

Rješavanje pitanja mobilnosti građana je obaveza Županije, a to se pitanje ne rješava slikanjem s maketama brzog vlaka, kaže Škvarić. Dodaje kako već postoji temelj za rješavanje izuzetno bitnog pitanja za žitelje Varaždinske županije, a to je Master plan za integrirani prijevoz putnika završen u siječnju 2017. godine.

- Trebao se prihvatiti i nastaviti projekt koji smo mu mi ostavili. Dokaz da se ništa ne radi je to da nije uspostavljena ni Pilot projekt linija usmjerena k povećanju mobilnosti građana koja za područje Varaždinske županije obuhvaća prijevozničke usluge za liniju Varaždin – Lepoglava – Trakošćan. Zašto se s projektom nije krenulo? Je li to možda političko pitanje, budući da znamo kako aktualni župan voli svojatati i hvaliti se projektima pripremljenim u doba HNS-a? – rekao je Marijan Škvarić na konferenciji i pozvao Čačića da krene s realizacijom pripremljenih HNS-ovih projekata.

Komentari