neviđeni istup lepoglavskog gradonačelnika

Škvarić Čačića nazvao kokošarom, divljakom, patološkim slučajem, bolesnikom i najvećom pogreškom HNS-a

Objavljeno: 20.10.2017. 10:44

Zadnja izmjena: 20.10.2017. 11:38

Foto: Željko Porobija

Nakon što je jučer na izbornoj skupštini Reformista u Lepoglavi njihov lider Radimir Čačić proglasio gradonačelnika Škvarića svojom najvećom greškom, danas je prozvani Škvarić uzvratio presicom na Čačićevom "terenu" u Varaždinu.

>> Čačić oštro na skupštini Reformista u Lepoglavi: ''Vaš gradonačelnik je nesposoban, a HNS više ne postoji''

U 15-ak minuta izlaganja Škvarić je oštro i emotivno odgovorio na - kako ga je nazvao - Čačićevo neviđeno političko divljanje i verbalno bičevanje. Odabrao je odgovoriti samo na - prema njegovim riječima - dvije najveće Čačićeve riječi, za kojega je rekao da ne zaslužuje nazivati ga gospodinom.

'Čačić kokošari'

Prva Čačićeva tvrdnja koju je odbacio Škvarić jest da HNS više ne postoji. Na to je Škvarić kako HNS u županiji ima 10 načelnika i gradonačelnika, a Reformisti nijednog, tako da HNS vodi, kako je rekao, 10:0.

- A gdje su tu Reformisti, gdje je Čačić. Stranka koja počiva na jednom čovjeku. Uz svakodnevne slučajeve političke korupcije vidimo da je Čačić počeo i kokošariti. Pošto na izborima za predstavnička tijela općina i gradova uglavnom nigdje nije uspio dobiti nijednog vijećnika, počeo je ucjenama uzimati  samo HNS-ove vijećnike. Kad ne možeš sam - ukradi. I još se s ukradenim slikaj i javno pohvali. Kako to nazvati? - izjavio je Škvarić, pritom dodajući kako se Čačić kiti tuđim perjem i potpisuje ugovore koje je već Štromar bio pripremio.

'To je totalno bolesno i zahtijeva stručnu pomoć'

Druga Čačićeva tvrdnja na koju se osvrnuo jest da Škvarić, "usprkos svojoj nesposobnosti on uspijeva ponovno dobiti mandat. To je tužno za Lepoglavu i za općenitu političku sliku“. Škvarić je uzvratio da je dobio 4 mandata uzastopce te da Čačić time vrijeđa građane Lepoglave, kojima se treba javno ispričati.

- Kada se s divljačkom strašću, bezobrazlukom i neviđenim uvredama na osobnoj razini obračunava s ljudima koji samo politički razmišljaju drukčije, onda je to nešto totalno bolesno i nešto što zahtijeva stručnu pomoć. Jer zdrava težnja za političkim uspjehom je jedno, dok je patološka žudnja za moći nešto sasvim drugo. Radimir Čačić po pitanju moći je naprosto bolestan. - izjavio je Škvarić, pozivajući Čačićeve suradnike da shvate kako su, kako je rekao, tek Čačićevo sredstvo za dostizanje moći, koje će on jednom ispljunuti.

'On je najveća pogreška HNS-a'

Škvarić je podsjetio Čačića i da je stajao uz njega i branio ga kad je išao u zatvor, dok su ga drugi napadali i govorili da je gad. Ujedno ga je pozvao da se prisjeti konferencije od prije 4 godine kad je HNS-ove načelnike i gradonačelnika obasipao pohvalama.

- Ovoga puta iznimno ću učiniti i reći sljedeće: Od nekih pogrešaka koje je u svom političkom djelovanju učinio HNS, definitivno najveća, najtragičnija i najpogubnija zove se Čačić. HNS kao stranka i svi mi u HNS-u koji smo se kroz dugi niz godina na terenu poderali  kako bismo ljudima doveli asfalt i javnu rasvjetu, sagradili  škole, igrališta, dvorane, ceste i svašta drugo, svi mi jako dobro znamo zbog čega smo Čačića „šupirali“ iz stranke. - priopćio je Škvarić. Na koncu je ipak pozvao Čačića da pruži ruku suradnje za razvoj i opću dobrobit ne samo Lepoglave nego i svih gradova i općina u Varaždinskoj Županiji.

Komentari