najavljen posjet

Sljedeći tjedan ponovno dolazi Plenković, evo kojim povodom

Objavljeno: 22.02.2024. 18:53

Zadnja izmjena: 22.02.2024. 19:17

Foto: Arhiva

Andrej Plenković idućeg tjedna, 29. veljače će boraviti u Varaždinu u svojstvu predsjednika HDZ-a, a povodom 34. obljetnice HDZ-a Varaždinske županije. 

Obljetnica će se proslaviti velikim skupom u varaždinskoj Areni s početkom u 18 i 30 sati, a domaćini će biti predsjednik HDZ-a Varaždinske županije Anđelko Stričak te predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Damir Habijan

Ova obljetnica se odvija u kontekstu rješenja bala (odobrenja 100-postotnog financiranja), imenovanja Damira Habijana ministrom gospodarstva, te naravno nadolazećih izbora. Govoreći nedavno u našoj emisiji o nadolazećim izborima, Stričak je rekao kako smatra da HDZ stoji dobro te kako očekuje da će osvojiti pet mandata. Isto toliko mandata predviđa SDP-u, listi Matije Posavca dva, a HNS-u jedan mandat. Također, dodaje kako ankete i 'Možemo' predviđaju jedan mandat unatoč tome što nisu prisutni na varaždinskom području. 

- Oko narednih izbora za Hrvatski sabor na stranačkim tijelima još uvijek nismo razgovarali. Kad ćemo tome razgovarati naravno da će predsjednik obavjestiti i medije i javnost i tada će biti sve jasno. Znači, za sad još o izborima nismo raspravljali. Ali da smo za njih spremni, jesmo - odgovorio je Stričak na pitanje hoće li se na predstojećim izborima kandidirati preferencijalno. 

Komentari