nova županijska vlast

SMJENE ILI REORGANIZACIJA? Evo što nas sutra očekuje na prvoj sjednici Županijske skupštine

Objavljeno: 19.06.2017. 11:19

Zadnja izmjena: 19.06.2017. 11:48

Foto: Arhiva

Sutra je prva sjednica Županijske skupštine otkako se na položaj župana vratio Radimir Čačić. Prema informacijama kojima raspolažemo, doći će i do većeg preslagivanja po pitanju županijskih pročelnika.

Po kuloarima se već prošle srijede počelo govoriti kako će Čačićeve smjene zahvatiti gotovo sve pročelnike. Za sad se čini kako se stolica ne drma jedino pročelniku za prosvjetu i kulturu Miroslavu Huđeku. On je još prije prvog Čačićevog mandata dobio taj položaj u kvoti HDZ-a, a na njemu je zbog svoje stručnosti ostao do današnjeg dana.

HDZ-u veliki dio kolača

Ono što saznajemo iz više izvora jest da će se prvo načiniti reorganizacija i smanjenje upravnih odjela s 8 na 6. Još nije poznato koji se odjeli ukidaju ili spajaju - i o tome ovih dana vode razgovore HDZ i Reformisti. Prema dosad raspoloživim informacijama HDZ bi tražio 3 od 6 pročelničkih mjesta - za gospodarstvo, za poljoprivredu i za prosvjetu - na kojemu bi ostao Huđek. Uz to bi HDZ dobio i mjesto predsjednika Skupštine, na koje bi došao Alen Runac, koji je u prvom krugu izbora za Čačićem bio zaostao za svega 16 glasova. Nije nemoguća opcija i da će HDZ u konačnici pristati na samo 2 pročelnička mjesta. 

Za neka mjesta su se već pojavila kuloarska nagađanja. Tako se govorilo i o donedavnom načelniku Petrijanca Vladimiru Kurečiću kao novom pročelniku za poljoprivredu. Ta nagađanja nisu bila bez povoda, jer je Kurečiću - kako doznajemo - doista i bilo ponuđeno ovo mjesto, ali ga je on odbio. Prema zadnjim informacijama - HDZ sada traži drugu osobu koja bi uskočila na ovu pročelničku poziciju. Ostala tri pročelnička mjesta trebala bi pripasti Reformistima i teško je očekivati da će oni ostaviti nedirnutim bilo kog od pročelnika iz svoje kvote. No, konačne odgovore na ova pitanja dobit ćemo sutra na konstituirajućoj sjednici Županijske skupštine.

Komentari