ono kad se dogovor izjalovi

ŠOK U HNS-u "Još jučer navečer dogovor je bio potvrđen, ali imali smo neke sumnje..."

Na današnjoj sjednici Županijske skupštine vijećnici HNS-a bili su nemalo iznenađeni kada su vidjeli Vladimira Kramarića (HDZ) kako podiže ruku protiv imenovanja Zlatana Mošmondora potpredsjednikom Skupštine...
Objavljeno: 04.10.2018. 18:15

Zadnja izmjena: 04.10.2018. 18:38

Foto: Arhiva

Na današnjoj sjednici Županijske skupštine vijećnici HNS-a bili su nemalo iznenađeni kada su vidjeli Vladimira Kramarića (HDZ) kako podiže ruku protiv imenovanja Zlatana Mošmondora potpredsjednikom Skupštine, budući da je stvar bila dogovorena još prije dva tjedna.

Ni od koga iz HNS-a nismo mogli dobiti službenu izjavu, no neslužbeno nam je rečeno kako za spomenuti postupak koji je došao iz redova HDZ-a smatraju krivom „jednu osobu, a ne stranku“, ne misleći pritom na Vladimira Kramarića. „Još jučer navečer sve je bilo dogovoreno, ali imali smo neke sumnje“, rekao nam je izvor u HNS-u.

O kojoj je to osobi riječ nismo mogli dobiti službenu izjavu, no lako je zaključiti da to mora biti netko dovoljno utjecajan. Zvali smo stoga predsjednicu Kluba vijećnika HDZ-a Nadicu Dreven Budinski koja nam je rekla sljedeće: „Vijećnik Kramarić je rekao da za svoj postupak ima određene razloge i to će se riješiti unutar stranke“. Dreven Budinski je inače, kako nam prenose svjedoci događaja, bila vrlo ljuta zbog neplaniranog ishoda glasovanja...

Izjavu nam je dao i predsjednik županijskog HDZ-a Anđelko Stričak, koji je rekao: „Jedno potpredsjedničko mjesto pripada oporbenoj opciji koja ima najveći broj vijećnika, a u ovom slučaju to je HNS i svi su se s time složili. Ne ulazim u to kako je danas prošlo glasovanje, to je pitanje vijećnika i klubova vijećnika“, naglasio je Stričak.

Na izravno pitanje je li on utjecao na ishod glasovanja, kao što bi se moglo zaključiti iz riječi našeg izvora u HNS-u, Stričak je kategorički odgovorio: „Naravno da ne. Ja sam za to da se poštuje statut i opet ćemo se zalagati da jedno potpredsjedničko mjesto pripadne oporbi“.

Kronologija:

>>Potpisan opoziv SDP-ovog potpredsjednika Županijske skupštine: "Surađuje s aktualnom vlašću"

>>Vupora želi posvađati HDZ i Reformiste: "Otvoreno se pitam preslaguje li se županijska vlast?!"

>>Prošao HNS-ov prijedlog za smjenu Šaliga, ali ne i za izbor Mošmondora

>>Je li ovo razlog zašto je HDZ-ov vijećnik „zaboravio“ glasovati za Mošmondora?

 

 

 

Komentari