Srednja škola Novi Marof počela je provođenje projekta "Čista petica"

Objavljeno: 16.11.2015. 15:15

Zadnja izmjena: 23.02.2016. 13:39

Srednjoj školi Novi Marof u okviru natječaja „Promocija kvalitete i unaprjeđenja sustava odgoja i obrazovanja na srednjoškolskoj razini“ od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta odobren je projekt „čista petica“, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare u Maloj dvorani Kulturnog centra Ivan Rabuzin.

Konferenciji su bili nazočni Alen Kišić, zamjenik župana Varaždinske županije, Siniša Jenkač, gradonačelnik Grada Novog Marofa, Jasminka Behin, ravnateljica Srednje škole Novi Marof te predstavnici projektnih partnera: Sanja Kovač, docentica sa Geotehničkog fakulteta Varaždin; Ivanica Belamarić, ravnateljica Gimnazije Antuna Vrančića Šibenik i Zdenka Rogina, ravnateljica Srednje škole Zlatar.

Projekt "čista petica", vrijedan 983.594,08 kuna, odobren je Srednjoj školi Novi Marof u sklopu natječaja Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, financira ga EU iz Europskog socijalnog fonda, a provodi se od 23. listopada 2015. godine do 23. listopada 2016. godine.

Projektom će se uspostaviti programski, materijalni i kadrovski uvjeti u školi nositelju projekta i u partnerskim školama za izvođenje jednog fakultativnog predmeta iz matematike („Matematika u svakodnevnom životu“), te jednog interdisciplinarnog fakultativnog predmeta iz kemije i biologije („Farmacija i botanika“ ) i jednog interdisciplinarnog fakultativnog predmeta iz fizike i geografije („ Meteorologija i klimatologija“).

- Izradom kurikuluma za izvođenje fakultativnih nastavnih predmeta iz matematike i prirodoslovlja želimo motivirati učenike za bolje svladavanje nastavnih sadržaja i motivirati učenike za daljnje školovanje na takvim studijskim programima - rekla je Jasminka Behin, ravnateljica Srednje škole Novi Marof.

Docentica Sanja Kovač nije skrivala zadovoljstvo zbog sudjelovanja na tako velikom projektu i ostvarivanja suradnje sa Srednjom školom Novi Marof.

- Vrijednost projekta je, među ostalima, i to što se uspostavlja suradnja s visokim školstvom - istaknula je Ivanica Belamarić, ravnateljica Gimnazije Antuna Vrančića Šibenik.

Komentari