promišljanje

Stav prof. Cingule privukao veliku pozornost, ovo je njegovo pojašnjenje

S obzirom da j njegov stav kao intelektualca izazvao značajnu pozornost, prof. Cingula imao je potrebu obrazložiti svoje promišljanje dodatnim pojašnjenje koje prenosimo u cijelosti ovdje...
Objavljeno: 09.02.2023. 09:30

Zadnja izmjena: 09.02.2023. 09:43

Prof. dr. Marijan Cingula jučer je gostovao u eTV studiju, gdje je ponovio svoj već ranije izrečeni stav, da se u budućnosti glede rješenja bala ne može očekivati „ništa jeftinije od onoga što je sada realno“.

Naglasio je pritom kako ne zastupa ni jednu stranu, ni listu Ivana Čehoka kojoj pripada, ni gradonačelnika Nevena Bosilja koji mu je bio jedan od najuspješnijih studenata, nego se vodi svojim stručnim promišljanjem i iskustvom.

S obzirom da je, međutim, njegov stav kao intelektualca izazvao značajnu pozornost, prof. Cingula imao je potrebu obrazložiti svoje promišljanje dodatnim pojašnjenje koje prenosimo u cijelosti ovdje.

Cingula, naime, ne bi želio da se njegov stav shvati dominantno kao odstupanje od stava NL Ivana Čehoka kojoj pripada. Evo što pritom kaže:

-  Točno je da sam rekao, i to sada mogu potvrditi, da bi neko rješenje bala "u budućnosti" moglo biti još skuplje, što je vjerojatno s obzirom na inflaciju u Hrvatskoj i s obzirom, kako sam i naveo, na sudske i druge troškove. Međutim, ja sam isto tako rekao da smo imali puno povoljnije načine i cijene zbrinjavanja bala, u koje je bila uključeno i sufinanciranje od države. Ako su ti stari ugovori koje sam imao prilike kao gradski vijećnik do 2017. vidjeti i razmotriti, i dalje na snazi, ja nikada i nigdje nisam rekao da bale nije moguće zbrinuti prema tim, daleko jeftinijim i povoljnijim, ugovorima. Stoga smatram nepotrebnim da se moja izjava tumači dominantno kao odstupanje od stava Nezavisne liste Ivana Čehoka, jer ta lista smatra da se treba vratiti na postojeći i važeći ugovor između Varkoma i bivšeg VIS-a, po kojem je cijena zbrinjavanja bala 137 eura po toni, a ja se o tome nisam izrijekom izjasnio u jučerašnjem razgovoru.

Gostujući u eTV studiju, prof. Cingula govorio je o nekretninom tržištu u RH, kao i pitanju strane radne snage, o čemu će također još biti govora.

  • Marijan Cingula: Svako novo rješenje bala je skuplje
  • Cingula: Tko god riješi bale moći će ih riješiti isključivo uz pomoć države

 

 

Komentari