iznenadna odluka

ŠTEFANKO NAPUSTIO HSS: Nije zbog Beljaka, nego vadi lokalni "prljavi veš" unatrag nekoliko godina

Objavljeno: 25.06.2018. 17:55

Zadnja izmjena: 25.06.2018. 18:00

Foto: Arhiva

Ivanečki HSS-ovci Marijan Štefanko i Nikola Vidoni istupili su iz stranke, a njihovu odluku Štefanko je obrazložio priopćenjem za javnost u kojem navodi da iz stranke istupaju i njegovi najbliži suradnici u gradskom HSS-u.

Podsjetimo, Štefanko je do veljače ove godine vršio dužnost potpredsjednika ivanečkog Gradskog vijeća, nakon čega je prešao u Nadzorni odbor Ivkoma (nespojiva dužnost). Vidoni je član Gradskog vijeća, a u priopćenju stoji kako ne istupaju zbog neslaganja s politikom HSS-a nego zbog „katastrofalnog“ stanja u stranci na lokalnoj razini.

„U posljednje dvije godine županijska organizacija nije održala veliku većinu tradicionalnih aktivnosti, poslala niti jedno priopćenje niti održala konferenciju za novinare o aktualnim temama. U godini lokalnih izbora su održana tek dva županijska odbora s unaprijed pripremljenim odlukama o izlasku na lokalne izbore i poslijeizbornim koalicijama“, piše Štefanko.

Nadalje navodi da kao član pregovaračkog tima nije bio uključen u razgovore vezane uz izbore, nego su se odluke donosile „negdje drugdje“, što smatra da je sve zajedno rezultiralo lošim izbornim rezultatima i gubitkom jedinog vijećnika u varaždinskom Gradskom vijeću. Nezadovoljan je i novim vodstvom stranke.

„Nakon više od tri mjeseca nije napravljen niti mali pomak, već se naprotiv nastavilo s uništavanjem stranke. Zašto?“, stoji u Štefankovom priopćenju. Također proziva da je u izboru novog vodstva sudjelovalo 10 od 28 organizacija, te zaključuje  kako s kolegama izlazi „nakon 10 godina predanog rada i obnašanja brojnih funkcija“.

Komentari