HNS vs. SDP

Evo što Vrdoljak misli o izboru građana koji su glasovali za Čehoka...

Objavljeno: 24.05.2017. 09:50

Zadnja izmjena: 24.05.2017. 09:55

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak gostujući u emisiji Veto na N1 televiziji kazao je što misli o izboru Varaždinaca nakon što su glasali za Ivana Čehoka, ali i o zaoštrenim odnosima s SDP-om na nacionalnoj razini.

Vrdoljak smatra kako je HNS unatoč gubitku tri grada, Kraljevice, Varaždina i Varaždinskih Toplica i dalje treća politička opcija iako isto tvrde i Most s Božom Petrovom i HSS sa Krešom Beljakom. A kakvo je Vrdoljakovo mišljenje o tome što su Varaždinci ponovo birali Čehoka nakon što je Varaždin vodio njihov čovjek, Vrdoljak odgovara kako su građani ti koji daju konačan sud.

- "Uvijek osjećaš dio krivnje, i lovi te dio grižnje savjesti, ali konačni sud daju građani koji biraju vlast i građani su dali šansu Čehoku da uđe u drugi krug, ali i dalje mislim da to nije izgubljena bitka i da unatoč razlici kandidat kojeg mi podržavamo može do pobjede." - rekao je Vrdoljak.

Ivan Vrdoljak kazao je kako je HNS dokazao na primjeru Rijeke kako oni nisu priljepak SDP-u, već stranka bez koje SDP ne može stvarati većinu.

- U Primorsko goranskoj županiji se dogodila prevara i to prevara od strane Zlatka Komadine. Imali smo s njim potpisani sporazum koji smo svi poštivali i na dan predavanja liste nas je izbacio sa liste zbog neke odmazde. To se ni meni ni mojim kolegama koji su dulje od mene u politici nikada nije dogodilo, takva vrsta prevare. Doveli su nas pred gotov čin, mislili su da nećemo stići imati listu i mi smo u zadnji dan složili listu koja je osvojila 4,6 posto i nažalost nekoliko stotina glasova nam je falilo da uđemo u Županijsku skupštinu u kojoj sada Komadini fali baš to za većinu - kazao je Vrdoljak koji je poslao i poruku što se tiče daljnjih odnosa između SDP-a i HNS-a na nacionalnoj razini.

- "Mi ćemo nastaviti politički djelovati tamo kroz Gradsko vijeće Rijeke, načelnika Malinske ili Cresa, ali ovu prevaru im nećemo zaboraviti. Bit ćemo oprezniji drugog puta sada kada ćemo razgovarati sa tim ljudima na nacionalnoj razini. Kad nas jednom prevare se iznenadimo, a kad drugi puta idemo, onda pazimo." - kazao je Vrdoljak.

Komentari