komentar a.stričaka

Stričak napao Čačićev fond: "Zar s milijun i pol misli spasiti gospodarstvo?''

Saborski zastupnik Anđelko Stričak u svojem se priopćenju za medije osvrnuo na Fond solidarnosti u kojem Varaždinska županija planira prikupiti oko milijun i pol kuna za pomoć poduzetnicima.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 22.04.2020. 14:59

Zadnja izmjena: 22.04.2020. 15:09

Foto: Arhiva

Saborski zastupnik Anđelko Stričak u svojem se priopćenju za medije osvrnuo na Fond solidarnosti u kojem je Varaždinska županija namijenila prikupiti oko milijun i pol kuna za pomoć poduzetnicima iz plaća dužnosnika. 

- Naravno da je svaka pomoć dobrodošla, ali zar zaista ti stručnjaci smatraju varaždinsko gospodarstvo koje čini više od 6600 obrta i tvrtki vrijednosti aktive oko 26 milijardi kuna spasiti s 1,5 milijuna kuna? Što je s nezaposlenima, što s OPG-ima?- napisao je Stričak u priopćenju i dodao kako je nasuprot tome, Vlada za spašavanje radnih mjesta na području Varaždinske županije namijenila približno 200 milijuna kuna, ali kako kaže, ''to je očito za stručnjake - ništa''.

Kako kaže saborski zastupnik, ''bez obzira na sva regionalno-lokalna pametovanja aktualna Vlada premijera Plenkovića uživa nikad veću potporu''.- 94% građana smatra da Vlada u borbi s epidemijom korona virusom poduzima odgovarajuće mjere, 80% da se dobro nosi s posljedicama korona virusa, a preko 50% ih smatra da Hrvatska ide u dobrom smjeru - zaključio je saborski zastupnik iz Varaždinske županije.

Komentari