saborska rasprava

Stričak u Saboru nabrojao desetak ključnih projekata za Varaždinsku županiju

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 20.11.2020. 11:02

Zadnja izmjena: 20.11.2020. 11:02

Saborski zastupnik Anđelko Stričak u saborskoj je raspravi rekao kako će podržati prijedlog proračuna iz razloga što Vlada u proračunu i ove godine predviđa niz projekata na području Varaždinske županije. 

Kao jednu od kapitalnih investicija Stričak je istaknuo brzu cestu Varaždin – Ivanec – Lepoglava, a sama izgradnja prve faze od Varaždina do Tužnog očekuje se 2022. godine. Od ostalih investicija, spomenuo je gradnju dnevne bolnice te objedinjenog hitnog prijema kao i spinalnog centra u Varaždinskim Toplicama. Što se školstva tiče, Stričak je spomenuo veći proračun za Sveučilište Sjever i izgradnju Osnovne škole Sveti Ilija vrijednosti 56 milijuna kuna. Osvrnuo se i na Hrvatske vode koje u idućoj godini nastavljaju s radovima na Aglomeraciji Varaždin te Aglomeraciji Varaždinske Toplice, dok je u Ivancu, Ludbregu, Novom Marofu, Lepoglavi i Velikom Bukovcu projekt aglomercije u različitim fazama pripreme. 

Projekti Hrvatskih cesta

- Spomenimo i neke od investicija Hrvatskih cesta. Kreće se s izgradnjom istočne obilaznice Novog Marofa, izgradnjom rotora Motičnjak, rotora Selnik kod Ludbrega te mosta u Tuhovcu - rekao je Stričak te spomenuo da se projektiraju rotori Kneginec 1 i 2, Vidovec te Hrašćica, gdje je zapelo kod rješavanja imovinsko-pravnih odnosa.

 

Komentari