Stričak: Ako netko od naših napravi 'bezvezariju', granatira nas se dok ima municije

Tiskovna konferencija HDZ-a i koalicijskih partnera

Objavljeno: 16.01.2015. 14:27

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Zoran Stanko

U prostorijama županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije, u petak održana je tiskovna konferencija za medije. Konferenciju je održala koalicija HDZ-a, HSS-a, HSLS-a, HRAST-a i pridružene im Zagorske stranke. Glavne teme bile su nedavno završeni predsjednički izbori i odnos medija oko praćenja samih izbora.

Prvi se medijima obratio čelnik varaždinskog županijskog HDZ-a, Anđelko Stričak. Zahvalio se biračima koji su glasali za Kolindu Grabar Kitarović, pri čemu je naglasio zahvale biračima u Ljubeščici, Visokom, Bednji i Brezničkom Humu, jedinim mjestima u kojima je Kolinda Grabar Kitarović imala veći broj glasova od svog protukandidata.

- Vidljiv je stalan rast potpore HDZ-u i njegovim koalicijskim partnerima. U usporedbi sa prijašnjim kandidatima HDZ-a koji su se kandidirali za predsjednika (op. a. Andrija Hebrang, Mate Granić, Jadranka Kosor) Kolinda Grabar Kitarović dobila je uvjerljivo najveći broj glasova – izjavio je Stričak.

Iako su prema riječima čelnika županijske organizacije HDZ-a rezultati veoma dobri, prostora za napredak i dalje ima kazao je Stičak.

Druga tema konferencije bila je odnos medija prema najvećoj oporbenoj stranci i medijsko praćenje same izborne kampanje.

- Nismo bili baš najsretniji sa izvještavanjem i pisanjem, ali uvijek ste imali našu potporu. Jedini se zalažemo za ukidanjem gradskih i županijskih revija, vijesti i raznoraznih tiskovina koje tiskaju župan i gradonačelnik. Stav HDZ-a jest taj da je to neprimjereno jer ne mogu neke PR agencije odrađivati posao novinara – poručio je prisutnim novinarima Stričak.

Smatramo da je u kampanji protivnička koalicija bila bolje i kvalitetnije praćena. No, to ne zamjeramo nikome, već sami sebi jer očito nismo uspostavili dobar kontakt – priznaje Stričak te dodaje da mediji s većom pozornošću prate njihove političke protivnike.

- Ako na njihovu press konferenciju dođe desetak redakcija, a na našu tri to znači da smo najvjerojatnije dijelom i sami krivi - dodaje Stričak.

Čelnik županijskog HDZ-a dotaknuo se prljave kampanje koja se vodila s obje strane tabora.

- Ako netko od naših napravi neku 'bezvezariju', nas se granatira sve dok ima municije, a drugu stranu baš i ne. Imate mladež SDP-a Đakovo koja je imenom i prezimenom nazivala glasače Kolinde Grabar Kitarović debilima, zatim imate primjer gdje pozivaju da se branitelji na Savskoj zapale vatrometom. Premijer Milanović naziva protivničku koaliciju sektašima i kriminalnom zadrugom, ali to nema toliki odjek kao kad naš predsjednik mladeži izvali neku bedastoću od koje smo se mi ogradili i zbog koje nam je žao da se uopće dogodila – izjavio je Stričak te se dotaknuo gašenja varaždinskog dopisništva Večernjeg lista.

- Od prvog dana imate našu podršku pa i kad su i župan i gradonačelnik dozvolili da Varaždin postane medijsko slijepo crijevo. Prvi smo digli glas zbog preseljenja studija HRT-a. U pitanju Večernjeg lista poslali smo i otvoreno pismo direktoru i glavnom uredniku VL-a. Smatramo da Varaždin kao sjedište regije mora biti i medijski centar - pojasnio je Stričak

Ostali sudionici press konferencije izrazili su također svoje zadovoljstvo odabirom Kolinde Grabar Kitarović za predsjednicu Republike Hrvatske, te potvrdom trenda koji je prisutan u posljednja dva ciklusa, a njime se prema riječima prisutnih jasno vidi da je sve veći broj građana nezadovoljan radom aktualne Vlade i stanjem u državi. Zvonimir Sabati izjavio je da su ovi izbori jasan pokazatelj da ljudi žele promjene, a to pokazuje i dosta viskoka izlaznost u oba izborna kruga.

Komentari