bukotermal

Video - Evo kako noću izgledaju istraživanja za buduću geotermalnu elektranu

Objavljeno: 06.07.2023. 17:52

Zadnja izmjena: 06.07.2023. 18:11

Foto: Facebook (Anđelko Stričak)

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije Anđelko Stričak izjavio je danas da će projekt "Bukotermal" u potpunosti promijeniti energetsku kartu ne samo istoka, već i cijele Varaždinske županije. 

Kako je rekao na sjednici županijskog odbora stranke, u protekle dvije godine za projekt korištenja geotermalnih izvora energije na području Općine Mali Bukovec ishođeno je više od 70 dokumenata, tj. potvrda, elaborata, suglasnosti, mišljenja... Podatak je to koji govori o složenosti tog projekta, čiju opravdanost potvrđuju dosadašnja istraživanja. Investicija je vrijednosti 100-tinjak milijuna eura, navodi se u priopćenju županijskog HDZ-a.

- Po svim dosadašnjim podacima i pokazateljima, sa postojeće dvije te još dodatne četiri bušotine proizvodit će se više od 10 MWh električne energije, odnosno radi se o proizvodnji struje i toplinske energije koja na mjesečnoj razini iznosi više od 10 milijuna kuna - pojasnio je HDZ-ov načelnik Općine Mali Bukovec Darko Marković.

Upravo će projekt "Bukotermal", ali i sva ostala velika ulaganja i investicije, biti teme predstojeće sjednice Skupštine Varaždinske županije. O pripremi za sjednicu također je bilo riječi na današnjem Županijskom odboru HDZ-a, navodi se u priopćenju.

Komentari