Stričak: HNS-ovci švercaju oružje iz policijskih skladišta?

Objavljeno: 25.02.2015. 12:21

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Zoran Stanko

U županijskoj palači aktualni sat uoči 16. sjednice Županijske skupštine Varaždinske županije započeo je minutom šutnje i odavanjem počasti preminulom vijećniku Nenadu Vadli, no kasnije su na aktualcu pale optužbe da HNS-ovci švercaju oružje iz skladišta MUP-a...

Nakon što su okupljeni vijećnici jednoglasno prihvatili skraćeni zapisnik 15. sjednice ŽS Varaždinske županije, informirani su da je Mandatna komisija zaprimila zahtjev za aktiviranje mandata saborskog zastupnika Marija Habeka, koji se od 12. veljače ponovno vratio u vijećničke klupe.

Na aktualnom satu 16. sjednice Županijske skupštine ukupno je 15 vijećnika postavilo pitanja županu, njegovim zamjenicima i pročelnicima Upravnih odjela.

Tako je vijećnike zanimalo hoće li Varaždinska županija sufinancirati postavljanje dizala koja bi omogućila lakše kretanje invalidima u zdrastvenim ustanovama. Zatim su vijećnici postavili pitanja o uređenju županijske ceste na skretanju Za Bukovec te one u Možđencu koja još nije osposobljena za promet motornih vozila.

Do kuda se doprlo s rješavanjem problema odvodnje oborinskih voda na području Breznice i Brezničkog Huma, zanimalo je vijećnika Stjepana Hrena.    

- O posljedicama poplava se ne govori. Ne održava se korito rijeke Lonje i ne postoji adekvatna odvodnja autoputa. Naš župan sjedi u Upravi Hrvatskih voda i budući da je upoznat s problematikom, neka se potrudi da to riješi. Barem problematiku koja je u ingerenciji Hrvatskih voda – rekao je Hren.

Vijećnik Anđelko Stričak svoje kolege obavijestio je kako ima neslužbene informacije da „HNS-ovci švercaju oružje po Europi“, ali ne biko kakvo.

- Prema još uvijek neprovjerenim informacijama, dio oružja zaplijenjenog prošlog mjeseca kod jednog, sada već bivšeg člana HNS-a, potječe iz skladišta MUP-a – kazao je između ostalog Stričak.

Na to ga je predsjednica ŽS Dubravka Biberdžić upozorila da ne generalizira, nego da navede konkretno ime i prezime osoba koje švercaju oružje.  

Sjednica je u tijeku, više donosimo uskoro...
 

Komentari