izbori u hdz-u

Stričak i Habijan bez protukandidata, najborbenije u Gornjem Knegincu

Anđelko Stričak i Damir Habijan, kako nam je potvrđeno, jedini su kandidati za dvije najviše dužnosti u lokalnom HDZ-u, one predsjednika županijske organizacije i predsjednika gradske organizacije Varaždin...
Objavljeno: 07.11.2020. 09:54

Zadnja izmjena: 07.11.2020. 10:08

Anđelko Stričak i Damir Habijan, kako nam je potvrđeno, jedini su kandidati za dvije najviše dužnosti u lokalnom HDZ-u, one predsjednika županijske organizacije i predsjednika gradske organizacije Varaždin.

Rok za predaju kandidatura istekao je sinoć u ponoć, a konkurencije bi, kako neslužbeno doznajemo – moglo biti tek u tri općinske organizacije. Podatci s terena još pristižu, a zasada je poznato da će po dvojica kandidata biti u Gornjem Knegincu, Trnovcu Bartolovečkom i Sračincu.

Svoju kandidaturu još jednom je potvrdio Goran Kaniški, jedan od najdugovječnih HDZ-ovih načelnika, koji do sada nije obnašao i dužnost predsjednika općinske organizacije stranke kojoj pripada.

"Protiv misterioznog"

- Želja nam je da intenziviramo rad na terenu. Inzistirat ćemo na bitnim promjenama u ponašanju u stranci. Ne može se više dogoditi da HDZ nema svoj stav o nekom događaju u Općini Gornji Kneginec i da ga javno ne iznese – napisao je Kaniški na svojem Facebook profilu.

Podršku mu je izrazio stranački kolega Nenad Horvatić: - Frende, sretno, iako ti ovu utakmicu ne igraš na sreću, nego je iza tebe veliki dugogodišnji rad u stranci i kao načelnička općine. Vjerujem da će članovi to prepoznati i dati ti veliku podršku u odnosu na "misterioznog" protukandidata.

Kao što smo ranije objavili, saborski zastupnik Siniša Jenkač povukao se iz utrke za predsjednika, Stričak se kandidirao za treći mandat, dok će Habijanu – koji također nema protukandiata – ovo biti drugi mandat na čelu varaždinske organizacije HDZ-a.