lokalni izbori 2021.

Stričak: Jasno i glasno NE privatizaciji Specijalne bolnice u Varaždinskim Toplicama

HDZ Varaždinske županije

Objavljeno: 24.05.2021. 18:53

Zadnja izmjena: 24.05.2021. 19:00

Foto: HDZ Varaždinske županije

Objava Hrvatske demokratske zajednice (HDZ):

Većina građana je upoznata s investicijama energetske obnove Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice. Da bi bolnica doslovno dobila novo ruho utrošeno je u energetsku obnovu Minerve 98.831.067 kuna, u Terme i Konstantinov dom 42.229.144 kuna, Lovrinu kupelj 10.694.652 kuna. Naravno da su te investicije naišle na podršku vijećnika Županijske skupštine i javnosti.

Međutim nitko pa ni Županijski vijećnici nisu upoznati s odlukom aktualnog župana Radimira Čačića i predsjednika Upravnog vijeća bolnice Željka Bedekovića da se priprema neka čudna „privatizacija i upravljanje“ bolnicom, upozorava kandidat za župana koalicije HDZ-HSLS-HSU Anđelko Stričak.

Naime, na elektroničkom oglasniku javne nabave stoji obavijest o nabavi sljedećeg sadržaja: naručitelj - Varaždinska županija, naziv nabave - Savjetodavne usluge za definiranje strategije održivog razvoja, modela privatizacije i upravljanja zdravstveno-lječilišnog i turističkog kompleksa Varaždinske Toplice. Također objavljena je i Odluka o odabiru najpovoljnije ponude i to zajednice gospodarskih subjekata Hotelsko i destinacijsko savjetovanje d.o.o., STUDIO 3LHD d.o.o. i Zajednički odvjetnički ured Mladen Markoč i Relja Pećina sa cijenom od 867.500,00 kuna (s PDV-om).

Zašto nismo obavješteni?

– Iz svega navedenog proizlazi niz pitanja: zbog čega vijećnici Županijske skupštine nisu obaviješteni o natječaju, da li je sada nakon njenog obnavljanja potrebno uvoditi, citiram, „optimalni model privatizacije i upravljanja” odnosno uvoditi „strateške i/ili investicijske partnere”, da li Uprava bolnice koja je uspijevala pozitivno poslovati dok je objekt bio oronuo sada kada je obnovljen to nije u stanju, da li „aspekt ljudskih potencijala uključuje broj, starosnu i kvalifikacijsku strukturu zaposlenih“ pretpostavlja otkaze aktualnim uposlenicima, da li to znači i daleko veće cijene usluga, da li će si stanovnici Varaždinske županije moći priuštiti liječenje u njoj i druga – pita Stričak.

– U više navrata bio sam na liječenju u toj bolnici tako da sam imao prilike osobno se uvjeriti s koliko predanosti uposlenici bolnice pristupaju svakoj osobi. Stoga je nevjerojatno da se nakon utrošenih 151.754.863 kuna sada traži model „privatizacije i upravljanja“ bolnicom te na to troši čak 867.500 kuna. Sukladno navedenom: jasno i glasno NE privatizaciji bolnice – poručuje Stričak.

Objava Hrvatske demokratske zajednice (HDZ)

Komentari