priopćenje županijskog HDZ-a

FOTO: HDZ u Varaždinu raspravljao o pravosuđu, stigao i ministar

Objavljeno: 14.12.2019. 09:56

Zadnja izmjena: 14.12.2019. 10:14

U petak je u Park Boutique Hotelu održana zajednička sjednica nacionalnog Odbora za pravosuđe HDZ-a i Stručnog odbora za pravosuđe HDZ-a Varaždinske županije na kojoj je glavna tema bila reforma pravosuđa, stoji u priopćenju županijskog HDZ-a.

Tom je prilikom ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković istaknuo kako su, u smislu pravosuđa, u zadnje tri godine mandata napravili puno dobrih stvari - U organizacijskom smislu spojili smo općinske i prekršajne sudove sa sjedištem u istom gradu, a dali smo veću važnost stalnim službama izvan sjedišta sudova kako bismo napravili građanima pravosuđe što je bliže moguće – rekao je ministar te dodao kako se radilo na jačanju neovisnosti pravosuđa.

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije i saborski zastupnik Anđelko Stričak naglasio je kako je uređeno pravosuđe preduvjet dobrog funkcioniranja države – 90-ih godina pri stvaranju Domovine cilj je bila samostalna, suverena i međunarodno priznata država, a potom ulazak u euroatlantske integracije odnosno u NATO savez i tadašnju Europsku zajednicu, današnju Europsku uniju. To smo sve postigli predvođeni HDZ-om i prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom - rekao je Stričak te dodao kako smatra da smo kao država u ovih 30-ak godina postigli puno. -  Na nama je da iz dana u dan radimo na poboljšanju i izgradnji gospodarski jake i socijalno osjetljive zemlje, zemlje visokih demokratskih standarda u kojoj će se svaki građanin bez obzira na nacionalnost, vjeroispovijest i svoja politička uvjerenja osjećati komotno – stoji u priopćenju.

Komentari