hrvatska dobila novu vladu

Stričak: Nije čudo što je novu vladu podržalo pet od šest zastupnika iz Varaždinske županije

Kasno sinoć, točnije u 23 sata, Republika Hrvatska dobila je novu Vladu, nakon maratonske rasprave u Hrvatskom saboru koja je uslijedila nakon što je mandatar Andrej Plenković predstavio program nove vlade...

Facebook/eVararaždin/ma

Objavljeno: 24.07.2020. 08:22

Zadnja izmjena: 24.07.2020. 12:01

Kasno sinoć, točnije u 23 sata, Republika Hrvatska dobila je novu Vladu, nakon maratonske rasprave u Hrvatskom saboru koja je uslijedila nakon što je mandatar Andrej Plenković predstavio program nove vlade...

>>Natalija Martinčević: U kojem stoljeću žive Zekanović i Vidović Krišto?

Tijekom dana u raspravi su sudjelovali i Anđelko Stričak i Damir Habijan, pri čemu je Stričak u sabornici naglasio kako pet od šest zastupnika koji su birani s područja Varaždinske županije podržava novu vladu.

- Pa zbog čega? Pa zato što se sve što je bitno za područje Varaždinske županije i hrvatski sjever nalazi u vladinom programu. U proteklom mandatu slilo se investicija u vrijednosti dvije milijarde kuna i ovo će biti dobar nastavak – rekao je Stričak.

Izgraditi kampus FOI-ja

Prethodno se za riječ javio Damir Habijan, koji je zahvalio dosadašnjem i aktualnom mandataru Plenkoviću na investicijama u obrazovanje u gradu Varaždinu, poglavito darovanje nekretnina Sveučilištu Sjever i povećanje sveučilišnog proračuna za 20 milijuna kuna.

- Ono što ostaje kao problem jest financiranje izgradnje kampusa FOI-ja, jer tadašnja SDP-ova vlada s Europskom unijom nije ispregovarala okvir za izgradnju obrazovne infrastrukture, osim studentski domova i restorana. A ne treba posebno naglašavati koliki je danas značaj Fakulteta organizacije i informatike – rekao je Habijan, apelirajući da se sada pronađe okvir za financiranje kampusa.

Tko je sve podržao Vladu

Osim zastupnika HDZ-a, Anđelka Stričaka, Damira Habijana i Siniše Jenkača, novu vladu Andreja Plenkovića podržala je i zastupnica Reformista Natalija Martinčević, kao i zastupnik HNS-a Predrag Štromar. Barbara Antolić Vupora iz SDP-a jedina je oporbena zastupnica u novom sazivu Hrvatskog sabora s područja Varaždinske županije.

Komentari