poruka sa skupštine

Stričak: Bosilja čekamo još mjesec-dva, nakon toga 'Pentagon' selimo u Kneginec ili Jalžabet

Sadašnja planirana izgradnja spomenutnog centra je iza Solvisa, na granici Grada Vaaždina i Općine Gornji Kneginec, a planirano je da Grad Varaždin otkupi parcele, odnosno nekretnine za izgradnju budućeg centra.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 18.05.2022. 11:39

Zadnja izmjena: 18.05.2022. 21:38

HSLS-ovu vijećnicu Dragicu Ratković na današnjoj je sjednici Županijske skupštine zanimalo u kojoj je fazi izgradnje Regionalnog centra civilne zaštite, popularno nazvani 'varaždinski Pentagon'.

Konkretno, Ratković je pitala župana Anđelka Stričaka jesu li izvršene sve predradnje kako bi se moglo krenuti sa projektiranjem. Sadašnja planirana izgradnja spomenutog centra je iza Solvisa, na granici Grada Vaaždina i Općine Gornji Kneginec, a planirano je da Grad Varaždin otkupi parcele, odnosno nekretnine za izgradnju budućeg centra.

- Oni još nisu donijeli ni Odluku. Jasna poruka odavde je da čekamo još kojih mjesec, dva. Ako do tada Grad Varaždin ne riješi pitanje kupnje tog zemljišta, taj centar u suradnji s MUP-om i civilnom zaštitom preselit ćemo na najbliže lokacije gdje je to moguće raditi. Je li to Kneginec, Jalžabet ili koja druga, ne znam, ali se sigurno nećemo dovesti do situacije da to propadne, a za sada sve ide  u tom smjeru - rekao je župan.

Podsjetimo, Varaždinska županija prva će u Hrvatskoj dobiti Regionalni centar za civilnu zaštitu i spašavanje, jedan od pet takvih centara u državi u kojem će na jednom mjestu djelovati sve žurne službe. Na jednu lokaciju ovime bi se trebala smjestiti policija, civilna zaštita, županijski vatrogasci, Crveni križ, HGSS te Hitna medicinska pomoć.

Komentari