intervju

Stričak o većini u Skupštini: Čačićev ultimatum nije mi teret na leđima

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 16.06.2021. 11:24

Zadnja izmjena: 16.06.2021. 11:41

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak gostovao je na N1 televiziji te rekao kako mu ultimatum Radimira Čačića da HDZ ne ulazi u koaliciju s Čehokovom listom nije ''teret na leđima''.

Kako je rekao Stričak, premijer Plenković bio je jasan po tom pitanju uoči lokalnih izbora. - Dogovoreno je da je ovo lokalna priča, utakmica koja neće utjecati na odnos snaga na nacionalnoj razini. Na lokalnoj razini razgovarao sam sa svim stranačkim klubovima, mislim da sve ide dobro, svi su za projektnu suradnju, a o većini ćemo vidjeti - kazao je župan te dodaje kako vjeruje da će Reformisti i dalje podržavati Vladu.

- Premijer je rekao da je dobro da Reformisti podržavaju Vladu na nacionalnoj razini, a ja vjerujem da će to tako i ostati, bez obzira kako ćemo se mi tu dogovoriti - rekao je Stričak, a na pitanje novinarke je li mu Čačić ostavio dugove, odgovora: Nadam se da nije. Posljednje četiri godine korektno smo surađivali, ne vidim zašto ne bismo i dalje, bez obzira na promjenu odnosa snaga - izjavio je Stričak.

Podsjetimo, Radimir Čačić izjavio je nakon izbora kako će Reformisti napustiti većinu u Saboru ako će HDZ na županijskoj razini surađivati s Čehokom. - Svaki dodir HDZ-a s Čehokom i njegovim listama za nas znači prekid svakog razgovora. Apsolutno je moguće da više nećemo podržavati HDZ i većinu.... - rekao je između ostalog Čačić u RTL direktu.

 

Komentari