izdan nalog za izmjenama

Kako bi realizirao brze ceste, Stričak želi oformiti Savez za Sjever: 'Svjestan je svoje pozicije u vertikali'

Anđelko Stričak, kažu nam upućeni, svjestan je svoje pozicije u vertikali prema nacionalnoj vlasti, kao i dodatnog vjetra u leđa koji mu je dala povijesna pobjeda HDZ-a na županijskim izborima i ništa ne namjerava prepustiti slučaju...

Piše: Iva Habulan

Objavljeno: 29.07.2021. 09:36

Zadnja izmjena: 29.07.2021. 14:05

Foto: Arhiva

Anđelko Stričak, dolaskom na mjesto župana, promijenio je redoslijed projektnih prioriteta, pri čemu je naglasnije odjeknula njegova najava da će umjesto projekta brze pruge – na prvo mjesto staviti projekt brze ceste Varaždin – Ivanec – Lepoglava. Kako doznajemo, Stričak sada namjerava otići i korak dalje te oformiti svojevrstan „Savez za sjever“ sa sjevernim županijama, koji bi brinuo o ključnim cestovnim interesima na sjeveru Hrvatske. 

Anđelko Stričak, kažu nam upućeni, svjestan je svoje pozicije u vertikali prema nacionalnoj vlasti, kao i dodatnog vjetra u leđa koji mu je dala povijesna pobjeda HDZ-a na županijskim izborima. Zbog toga, govore poznavatelji situacije, ništa ne namjerava prepustiti slučaju. Već je navodno obavio prve razgovore oko toga svojevrsnog „saveza za sjever“, te naložio i izmjene u prostornom planu.

Kako doznajemo, Stričak se, naime, ne želi zadržati samo na brzoj cesti Varaždin-Ivanec-Lepoglava, čijoj se izgradnji trenutno najbrže može pristupiti — nego se na razini županijske vlasti i nadležnih državnih institucija već traže najbrže solucije za izgradnju Podravske magistrale, kao i nastavak varaždinske istočne obilaznice koja bi se protezala sve do Nedelišća. Od Nedelišća jedan trak Podravske magistrale potom bi trebao voditi prema Cestici, a drugi prema Ludbregu, odnosno dalje prema Koprivnici i Osijeku.

U intervjuu koji je u utorak dao za eTV, Stričak nije o tome govorio, ali je izložio razloge zbog kojih smatra da su upravo brze ceste prioritet broj jedan za Varaždinsku županiju: „Radi se o investicijama koja je moguće brže realizirati nego neke druge. S obzirom da već ove godine možemo očekivati da će moguće biti raspisati natječaj za izgradnju prvog dijela brze ceste, od Varaždina do Tužnog, naravno da treba staviti naglasak na izgradnju brze ceste Varaždin – Ivanec - Lepoglava.“

Cijeli intervju Anđelka Stričaka pogledajte ovdje: