parlamentarni izbori

Stričak očekuje četiri mjesta u Saboru, evo što je rekao zašto na listi nema Habijana

Objavljeno: 16.08.2016. 10:59

Zadnja izmjena: 16.08.2016. 11:30

Foto: Sonja Ognjenović

Županijska organizacija HDZ-a predstavila je svoje kandidate na izbornoj listi za 3. izbornu jedinicu, na konferenciji za novinare u svom sjedištu u Varaždinu. Kandidati s područja Varaždinske županije tako zauzimaju pet mjesta na listi.

Na drugom mjestu je Anđelko Stričak, Saborki zastupnik i vijećnik Županijske skupštine Varaždinske županije. Četvrto mjesto zauzima dr.sc. Josip Križanić, član Predsjedništva HDZ-a te zamjenik predsjednika Hrvatske vetertinarske komore.

Viktorija Horg, potpredsjednica ŽO HDZ-a Varaždinske županije našla se na 8. poziciji na listi, dok je na 11. mjestu Martina Car Matišić, Upravna savjetnica za gospodarstvo u Uredu državne uprave.

12. mjesto zauzeo je kandidat Dragutin Gotić, vlasnik i direktor privatnog poduzeća te predsjednik Zajednice poduzetnika i obrtnika HDZ-a Varaždinske županije.

Na prošlim izborima, kao dio Domoljubne koalicije HDZ je osvojio četiri mandata, a Stričak za rujan predviđa sljedeće:

- Od 2000. do sad, osim na izborima 2011., HDZ osvaja četiri mandata. 2011. osvojili smo tri. Na ovim izborima očekujemo ponovno četiri mandata.

Habijan za gradonačelnika

Na pitanje zašto se predsjednik Gradske organizacije HDZ-a, Habijan nije našao na kadidacijskoj listi, Stričak je odgovorio kako je Habijan kvalitetna osoba i stručnjak za pravo te dodao:

- HDZ u Varaždinu je već 17 godina u oporbi i stranka namjerava istaknuti, ako on to prihvati, njegovu kandidaturu za gradonačelnika. Smatram da netko poput Habijana i ekipa oko njega, a to je Gradski odbor, može promijeniti  ovu otužnu situaciju u gradu Varaždinu i ovo pesimistično raspoloženje, mogu dati jedan polet i optimizam.

Kampanja s naglaskom na gospodarstvo

Kandidat dr.sc. Josip Križanić istaknuo je kako će naglasak kampanje biti na gospodarstvu te da će se raditi na tome da prođu projekti koji će poticati zapošljavanje mladih.

- Danas iz Hrvatske odlaze mladi obrazovani ljudi, oni koje smo mi obrazovali, u potrazi za poslom u zapadnoeuropske zemlje. To se mora spriječiti - istaknuo je Križanić.

Kao primjer je spomenuo projekt izgradnje zabavnog parka u Banjšćini, koji bi, prema njegovim riječima zaposlio oko tisuću ljudi.

Komentari