okupili se svi do jednoga

Županijski HDZ jednoglasno za Istanbulsku: 'Neutralni spolovi i WC-i su izmišljotina!'

Objavljeno: 22.03.2018. 11:22

Zadnja izmjena: 22.03.2018. 14:19

Županijski odbor HDZ-a Varaždinske županije na svojoj je sinoćnjoj sjednici dao jednoglasnu i punu podršku nacionalnom vodstvu HDZ-a i predsjedniku Andreju Plenkoviću za nastavak procesa ratifikacije Konvencije Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji. Odluka je donijeta s 31 glasom ZA, bez ijednog protiv ili suzdržanog, izvjestili su danas iz županijskog HDZ-a.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Anđelko Stričak istaknuo je povodom toga, da je rezultat bio i očekivan s obzirom da su u dosadašnjoj argumentiranoj raspravi unutar njihove stranke, kao i na samoj sjednici, otklonjene i posljednje dvojbe oko ratifikacije:

- Konvencija ne nameće, kako to neki pokušavaju manipulirati, nikakvu obvezu da se u hrvatski pravni poredak uvede tzv. neutralni spol ili da se priznaju istospolni brakovi. Brak ostaje ustavno definiran kao zajednica žene i muškarca. Sve tvrdnje o tobožnjem uvođenju pojmova „roditelj 1“ i „roditelj 2“ u zamjenu za naše majke i očeve ili „spolno neutralnih WC-a“ obična su izmišljotina. Stoga sam i očekivao da će Županijski odbor donijeti ovakav nedvosmisleni zaključak. 

Županijski odbor sastao se u proširenom sastavu budući da su na sjednicu pozvani svi HDZ-ovi općinski načelnici i gradonačelnici s područja Varaždinske županije, predsjednici svih stranačkih zajednica na županijskoj razini te svi vijećnici u Županijskoj skupštini.


 

Komentari