komentar reakcije na fejsu

Stričak: Želio sam pozvati na razboritost, u pitanju je Kućanska rampa

Stričak, koji na razini Županije vlada stabilnom većinom, neizravno je politiku Budimo grad, SDP-a i Reformista okarakterizirao kao „komediju“ i „tragediju“, poslužio se čak i riječima kako sat vladajućima u Gradu Varaždinu „prebrzo otkucava“… Ovo je ujedno po prvi put da je župan u ovome mandatu tako izravo komentirao gradsku politiku.
Objavljeno: 13.10.2021. 08:26

Zadnja izmjena: 13.10.2021. 09:18

Foto: Arhiva / Ilustracija

Župan Anđelko Stričak kasno sinoć se, kao što smo već pisali, oglasio na Facebooku, te slikovito komentirao raspad koalicije Budimo grad i SDP-a, koji ubuduće dovodi u pitanje izglasavanje odluka u Gradskom vijeću.

Stričak, koji na razini Županije vlada stabilnom većinom, neizravno je politiku Budimo grad, SDP-a i Reformista okarakterizirao kao „komediju“ i „tragediju“, poslužio se čak i riječima kako sat vladajućima u Gradu Varaždinu „prebrzo otkucava“…

Danas smo ga pitali na što je konkretno mislio, te kako će se u kontekstu posljednjih događanja postaviti HDZ:

- Mislio sam upravo na ono što sam i napisao: odluke se ne mogu donositi bez poštovanja digniteta svake osobe i argumentirane rasprave. Naročito se ne mogu realizirati projekti kao što je rješenje Kućanske rampe, za koji se po prvi put na stolu nalaze sredstva. Nadam se stoga da će biti razboritosti i na razboritost pozivam. HDZ će kao i dosad djelovati konstruktivno i u interesu Varaždinaca. Prilike kakve nam se sada pružaju neće se u tako skoroj budućnosti ponoviti i toga svi moramo biti svjesni – rekao je Stričak.

Ovo je ujedno po prvi put da je župan u ovome mandatu tako izravo komentirao gradsku politiku. Dosada se uglavnom pojavljivao na protokolarnim događanjima, podjednako on u Gradu Varaždinu, kao i Neven Bosilj u Varaždinskoj župniji, bez bilo kakvih tenzija...

Komentari