osam godina na čelu stranke

Stričak predao kandidaturu za treći mandat na čelu županijskog HDZ-a

Objavljeno: 06.11.2020. 13:04

Zadnja izmjena: 06.11.2020. 14:42

Foto: Luka Šalamun

Anđelko Stričak danas je predao kandidaturu za svoj treći mandat na čelu županijske organizacije HDZ-a, a vrlo vjerojatno, biti će i jedini kandidat za spomenutu dužnost.

Podsjetimo, novomarofski gradonačelnik i saborski zastupnik Siniša Jenkač odlučio se povući iz utrke za predsjednika, a nije izvjesno da bi se do kraja dana, kada ističe rok za predaju kandidatura, mogao pojaviti netko treći.

>>Siniša Jenkač povlači se iz utrke za predsjednika županijskog HDZ-a

Uz Anđelka Stričaka, kandidaturu za njegove zamjenike predali su Josip Križanić, Nadica Dreven Budinski, Damir Poljak i Željko Dvekar. Svo četvero istu dužnost obnašali su i do sada.

Organizaciju vodi osam godina

Anđelko Stričak prvi mandat na čelu HDZ-a osvojio je 2012. godine. Naredne godine ostvario je respektabilni rezultat u utrci za župana, a dvije godine kasnije, 2015., izabran je za saborskog zastupnika – što je dužnost koju obnaša i danas.

- Volim reći kako je sve mjerljivo, pa i politika. HDZ danas ima gotovo dvostruko više županijskih vijećnika nego 2009., te ostvarujemo točno dvostruko bolje rezultate na parlamentarnim izborima nego 2011. – rekao je Stričak prilikom predaje kandidature.

Komentari