delegacija hdz-a

Stričak s državnim tajnikom obišao tri mjesna odbora: "Nasip uz Plitvicu 90% će financirati Hrvatske vode"

HDZ-ov saborski zastupnik Anđelko Stričak, s državnim tajnikom Marijom Šiljegom, pomoćnikom ministra Milanom Rezom, te predsjednikom Gradskog vijeća Grada Varaždina Damirom Habijanom obišao je Gornji Kučan, Biškupec, Črnec Biškupečki i Poljanu Biškupečku...
Objavljeno: 26.04.2019. 09:17

Zadnja izmjena: 26.04.2019. 09:19

HDZ-ov saborski zastupnik Anđelko Stričak, s državnim tajnikom Marijom Šiljegom, pomoćnikom ministra Milanom Rezom, te predsjednikom Gradskog vijeća Grada Varaždina Damirom Habijanom obišao je Gornji Kučan, Biškupec, Črnec Biškupečki i Poljanu Biškupečku.

Tom prilikom bilo je riječi o sanaciji bala, za koju je u financijskom planu Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za 2019. godinu osigurano je 20 milijuna kuna.

- Razgovarali smo i o aglomeraciji Varaždin. Radovi na dvije dionice privremeno su obustavljeni zbog “grijeha” prijašnjih uprava i nadzornih odbora Varkoma i Aquatehnike. No, njima se uskoro, po provedbi natječaja nastavlja - rekao je o tome Stričak.

U u tijeku je, kako je nadalje rečeno, i izrada projektne dokumentacije za izgradnju nasipa uz rijeku Plitvicu, koju će s 90% financirati Hrvatske vode, odnosno s 10% Grad Varaždin. Na nasipu će ujedno biti uređena i pješačko-biciklistička staza.

Komentari