priopćenje hdz-a

Stričak: Školu u Svetom Iliji do sada je obećavalo šest Vlada

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 22.05.2020. 12:31

Zadnja izmjena: 22.05.2020. 12:38

„O izgradnji škole u Svetom Iliji priča se još od 2002. godine. Od tada do danas bilo je šest Vlada, međutim jedino je ova Plenkovićeva poduzela ali ama baš sve da se škola i izgradi. Između ostaloga, da bi se mogla graditi išlo se i u izmjene pojedinih zakonskih odredbi“, stoji u priopćenju za medije županijskog HDZ-a povodom početka izgradnje škole u Svetom Iliji.

Više: FOTO: SVETI ILIJA U nazočnosti premijera obilježen početak izgradnje škole

Načelnik Općine Marin Bosilj naglasio je kako se radi o povijesnom projektu za općinu kojoj je na čelu, te najvećem ulaganju otkako postoji Općina. Objekt će imati bruto površinu od 4,3 tisuće kvadrata, a ukupno vrijedi oko 55 milijuna kuna. Osamdeset posto, kako je rečeno, financira država kroz Ministarstvo obrazovnja, 15 posto Varaždinska županija, a pet posto općina.

Premijer Plenković uputio je čestitke svima koji su se trudili da se projekt realizira.

- Vidim prema toplini kojom ravnateljica govori o školi da je ovo zaista važan događaj za općinu. Činjenica je da je u mandatu naše Vlade proračun Ministarstva znanosti i obrazovanja povećan te praktični iznosi 18 milijardi kuna. To znači da je ova Vlada jasno podcrtala koliko je važno ulaganje u obrazovanje – rekao je u Svetom Iliji Andrej Plenković.

 

Komentari