današnja emisija

eTV - Šokantan nastup župana Stričaka: 'Bosilj popodne vidi bijele miševe' Kako to mislite?

Župan Anđelko Stričak dao je odgovor koji je pomalo zbunio ili čak šokirao voditeljicu koja mu je postavila pitanje...
Objavljeno: 13.02.2024. 11:25

Zadnja izmjena: 14.02.2024. 18:17

Na pitanje voditeljice kako komentira izjave od strane SDP-a, da je premijer odluku o balama donio mimo njegovog znanja i volje, dok je on do zadnjega pokušavao opstruirati rješenje, župan Anđelko Stričak dao je odgovor koji je pomalo zbunio ili čak šokirao voditeljicu koja mu je postavila pitanje.

Konverzacija je tekla otprilike ovako:

- A kad je to rečeno? (Voditeljica: Mislim da je to bilo prošli put u emisiji, kad nam je gostovao gradonačelnik.) Kad nešto veli gradonačelnik Bosilj treba najprije utvrditi vrijeme, da li je to ujutro, oko podneva ili popodne? (Zbog čega?) Jer on često popodne vidi bijele miševe. (Što to znači?) Da je vrijeme da zatraži pomoć. Ja ga lijepo pozivam da zatraži stručnu pomoć vezanu uz taj njegov problem – rekao je župan i tek potom počeo odgovarati na konkretno pitanje.

'Čehok si nije dao dovoljno truda da riješi bale'

Kako kaže, parafraziramo ga: Neven Bosilj nije došao dalje od portirnice, pa zbog toga nije niti znao kako se u pozadini priprema rješenje, oni su s druge strane znali da će u Areni govoriti o balama, pa je premijer imao spreman odgovor. Na isti način željeli su pomoći i Ivanu Čehoku, ali s njegove je strane bio problem.

- Čehoku? Pa i njemu smo pomogli. (Voditeljica: Na koji način?) Ne znam, on je bio gradončelnik. Nikad nisam bio gradski vijećnik, tako da sa tim sastancima, gradskim vijećima i dopisima nisam upoznat, ali da je bila dobra volja, je. HDZ je pomogao svima – zaključio je Stričak. 

'Gradska odvjetnica govori jedno, Bosilj  radi drugo, zašto?'

Nakon što je gradonačelnik Bosilj u protekloj emisiji njegovu izjavu nazvao smiješnom, župan je danas argumentirao zašto smatra da preostala dva spora po balama Grad Varaždin ne bi smjeli stajati ni centa. Pritom je spomenuo integralnu nagodbu odnosno Čehokovo rješenje.

- Ako je gradonačelnik Bosilj prosvjedovao da je sedam milijuna kuna previše isplatiti na ime odštete, ja očekujem da sada više od tih milijun eura odšteta ne može biti. Ili ako slušamo što izjavljuje gradska odvjetnica gospođa Brlečić, 28. prosinca prošle godine, onda se dvaput ne može ostvariti dobit na temelju istog predmeta. Ako tada nije moglo, postavlja se pitanje kako sada najedanput može, kad se vrše neki tajni pregovori – zaključio je Stričak, dodajući da pregovore smatra „tajnima“ budući da o njima vijećnici ništa ne znaju.

Cijelu emsiju u kojoj je gostovao župan Anđelko Stričak pogledajte ovdje:

 

Komentari