priopćenje županijskog HDZ-a

Stričak: "U mandatu ministra Kujundžića u zdravstvo Varaždinske županije uložilo se oko 500 milijuna kuna"

Objavljeno: 17.10.2019. 14:47

Zadnja izmjena: 17.10.2019. 14:47

Saborski zastupnik i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije, Anđelko Stričak, u svom je jučerašnjem izlaganju u Hrvatskom saboru predstavio javnosti ulaganja u zdravstvo na području županije u mandatu ministra Milana Kujundžića koja dosežu gotovo pola milijarde kuna, stoji u priopćenju županijskog HDZ-a.

Kako navode, Stričak je to istaknuo u raspravi oko pokretanja opoziva ministra Kujundžića. - U Domu zdravlja u tijeku je projekt Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti, gradi se dnevna bolnica i objedinjeni hitni bolnički prijem. Odrađena je energetska obnova sedam zgrada, a u Novom Marofu je izgrađen objekt palijativne skrbi - naveo je Stričak te nastavio kako je za varaždinsku Opću bolnicu nabavljen uređaj za magnetsku rezonancu. Uz to, nabavljen je i CT uređaj, za Spinalni centar u Varaždinskim Toplicama ishođena je građevinska dozvola a provodi se i projekt energetske obnove Minerve. Ujedno se provodi i specijalističko usavršavanje doktora medicine u Domu zdravlja i Zavodu za hitnu medicinu.

- Mogao bih i dalje nabrajati, sve do iznosa od kojih 500 milijuna kuna. Primjerice, projekt Spinalni centar priprema se deset godina, a aktualna vlada ga je pripremila i odradila sve do građevinske dozvole. Dnevna bolnica i hitan bolnički prijem priprema se 15 godina, a tek je u mandatu aktualne vlade i aktualnog ministra natječaj u tijeku i u sljedećih godinu-dvije moći ćemo ga pustiti u optjecaj - rekao je Stričak.

Komentari