pojedinačna rasprava

Stričak u Saboru dao podršku ministru Kujundžiću: ''Sada imamo investicije, a SDP-ovci za naše zdravstvo nisu ništa napravili''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 12.10.2018. 08:53

Zadnja izmjena: 12.10.2018. 09:03

Saborski zastupnik i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Anđelko Stričak dao je sinoć, u pojedinačnoj raspravi u Hrvatskom saboru, punu podršku ministru zdravstva Milanu Kujundžiću prilikom rasprave o pokretanju pitanja povjerenja.

U svom je govoru još jednom podsjetio da je u dosadašnjem tijeku ministrova mandata pristiglo odnosno dogovoreno preko 435 milijuna kuna investicija u zdravstvu na području županije, odnosno više nego ijednog ministra prije. 

- Razlika je posebno vidljiva u usporedbi s Milanovićevom Vladom kada su resorni ministri za zdravstvo bili SDP-ovci, a za zdravstvene ustanove u Varaždinskoj županiji nisu napravili, naglasio je Stričak, „ama baš ništa“ - napomenio je Stričak.

Govoreći o postignućima na području zdravstva i činjenici da je aktualna Vlada premijera Plenkovića područje Varaždinske županije pretvorila, doslovno u jedno veliko gradilište, pobrojao je brojne projekte i investicije i najavio nove:

– U pripremi je projekt izgradnje i opremanja nacionalnog rehabilitacijskog centra za osobe s bolestima i oštećenjima kralježnične moždine za što je izrađen glavni projekt i započet postupak ishođenja građevinske dozvole, a vrijednost projekta je 83 milijuna kuna. Također, pripremljeni su projekti energetske obnove u vrijednosti od 124 milijuna kuna – kazao je Stričak te podsjetio da se u Domu zdravlja Varaždinske županije i Zavodu za hitnu medicinu Varaždinske županije provodi specijalističko usavršavanje doktora medicine za što je izdvojeno 16 milijuna kuna. Zaključio je da je osiguranje jednako dostupnih i kvalitetnih zdravstvenih usluga jedan od prioriteta programa aktualne Vlade i aktualnog ministra zdravstva prof. Kujundžića.

 

Komentari