reakcija

Stričak: Uopće se nije otvarala tema online nastave, Reformisti lažu i obmanjuju

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 26.08.2022. 19:19

Zadnja izmjena: 26.08.2022. 19:19

Nakon što su Reformisti u svojem priopćenju poručili kako je prijedlog koji je, kako su napisali, iznesen od strana svih župana da se prijeđe na online nastavu van pameti, oglasio se i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak.

Stričak je ustvrdio kako se na sjednici Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija održanoj u Varaždinu uopće nije otvarala tema online nastave te kako su se Reformisti 'opet oglasili setom laži, obmana i demagogije'.

- Ni jedan župan, kao ni zamjenici župana koji su prisustvovali sjednici nisu otvarali tu temu, već je kod davanja izjave predsjedniku Zajednice tj. županu Danijelu Marušiću i meni postavljeno novinarsko pitanje što mislimo o izjavi bjelovarskog gradonačelnika Darija Hrebaka da će se zbog rasta cijena energenata županije naći u financijskim poteškoćama i razmatra li se mogućnost prelaska na online nastavu - rekao je Stričak i ponavlja svoj odgovor na pitanje:

- Svjedoci smo porasta cijene energenata od početka ove godine, koje su između 50 do 70 posto više u odnosu na isto razdoblje lani. Mi smo još početkom ove godine, za cijelu godinu osigurali isporuku dovoljne količine energenata, a što nam donosi jesen i zima, što će biti iduće godinu, to samo dragi Bog zna. Nažalost, pred nama su jesen i zima gdje se očekuje daljnji rast cijene energenata i naravno da i mi, župani vodimo brigu o tome, posebno kada govorimo o županijskim institucijama. Zasad ono što mogu reći je da imamo dovoljno svega da osiguramo normalno funkcioniranje ustanova, naravno, ako se ne dogodi nešto neočekivano.

Komentari