Brojni uglednici na obljetnici HDZ-a

Stričak uvjeren: Bolja vremena za HDZ u Varaždinskoj županiji ponovno dolaze

Objavljeno: 22.02.2016. 19:46

Zadnja izmjena: 22.02.2016. 20:51

Foto: Siniša Sović / Foto agencija Sjever

U maloj dvorani varaždinske Arene večeras je održana proslava 26. obljetnice osnivanja HDZ-a u Varaždinskoj županiji, kojoj je uz brojne istaknute stranačke dužnosnike nazočio i predsjednik stranke te prvi potpredsjenik Vlade Tomislav Karamarko.

Na pitanje novinara zašto je sama proslava zatvorena za medije, Karamarko je odgovorio da je to zbog toga što se njegove izjave „izvrću i vade iz konteksta“. Smatra, kako je također uoči proslave rekao, da je ovaj kraj kao „kraj poduzetnika“ bio „posebno oštećen politikom koju je vodila prošla vlada“.

Sličnog mišljenja je i Anđelko Stričak, šef županijskog HDZ-a koji je izjavio da je ovaj kraj najviše prosperirao upravo 90-ih, kada je najviše dužnosničkih pozicija „držao HDZ": - Da podsjetim, autocesta Zagreb-Goričan, najviše škola, dvorana i vrtića, a unatrag šest godina nema ničega, kategoričan je bio Stričak.

Stričak također smatra da bolja vremena za HDZ u Varaždinskoj županiji tek dolaze: - Pogledamo li unatrag 26 godina, 90-ih smo bili daleko prepoznatljiviji. Splasnuli smo iza 2000.-e, ali unatrag tri-četiri godine HDZ je na ovom području iz izbora u izbore sve jači i to nas veseli.

Stričak je ponovio da Varaždinska županija sada ima dva HDZ-ova zastupnika te dva pomoćnika ministra, a nada se da će i još „naših ljudi“ biti prepoznato do kraja sastavljanja vlade. Uskoro će iznjeti i planove za lokalne izbore 2017. godine koje smatra vrlo važnima.

Svečanoj proslavi nazočile su i brojne osobe iz javnog života Varaždinske županije, a između ostalih proslavi HDZ-a nazočio je i Dragutin Drk koji se, inače, u rijetkim prilikama pojavljuje u javnosti.

Komentari