priopćenje županijskog HDZ-a

Stričak: "Zahvaljujući Vladi premijera Plenkovića, RH je ispunila sve uvjete za ulazak u Schengen"

Objavljeno: 29.10.2019. 18:16

Zadnja izmjena: 29.10.2019. 18:16

Šest godina od pristupanja Hrvatske Europskoj uniji,  Europska je komisija Hrvatskoj dala „zeleno svjetlo” za ulazak u Schengen, a što to znači za Varaždinsku županiju komentirao je saborski zastupnik Anđelko Stričak.

Prema priopćenju županijskog HDZ-a, Stričak je istaknuo kako je za to zahvalna upravo Vlada premijera Plenkovića - Zahvaljujući Vladi premijera Plenkovića, Republika Hrvatska ispunila je sve uvjete za ulazak u Schengenski prostor. To je uz ulazak u eurozonu, te što uspješnije povlačenje sredstava iz EU fondova, svakako jedan od prioriteta aktualne Vlade. Ovo će olakšati život stanovnicima pograničnih područja. Osim što će moći slobodno prolaziti sadašnju granicu, prestati će i s prometnim gužvama kroz pogranična naselja. Moj stav je da do svih ovih gužvi odnosno kolona teretnih vozila ne bi ni dolazilo da si je bivša SDP-ova Vlada premijera Milanovića dala barem malo truda oko Schengena - rekao je Stričak.

Ni Alen Runac nije krio zadovoljstvo zbog vjerojatnog skorog ulaska Hrvatske u Schengenski prostor. – To je vrlo važno za Varaždinsku županiju koja graniči sa Slovenijom. Ja sam iz one generacije koja se dobro sjeća kakve smo probleme imali i stresove proživljavali kad smo dolazili na granične prijelaze. Međutim, sada često putujem po cijeloj Europi i mogu reći da će, kada uđemo u Schengen, to biti jako dobro. – kazao je Runac.

Pomicanje schengenske linije komentirali su i načelnici Općina Cestica i Vinica, Mirko Korotaj i Marijan Kostanjevac, navodeći kako je to iznimno važno, pogotovo zbog toga jer mnogi žitelji njihovih općina redovito posjećuje rodbinu i prijatelje u Slovenijii, ali je iznimno bitno i zbog prekogranične suradnje.

Komentari