štromar otkrio

Štromar: Da je Čačić trebao biti ministar, ja bih to prihvatio. On Čuraja nije, jer je jalan

Štromar je time komentirao situaciju otprije desetak dana, kada je predsjednik HNS-a Stjepan Čuraj na prijedlog premijera Andreja Plenkovića trebao postati novi ministar graditeljstva. Štromar smatra kako je "Čačić to učinio iz jala i ljubomore prema uspjehu HNS-a"...
Objavljeno: 01.03.2022. 12:24

Zadnja izmjena: 01.03.2022. 13:45

"Da je premijer kojim slučajem predložio Čačića, ja bih prihvatio njegovu odluku. Ali mislim da gospodin Čačić ne može podnijeti HNS, ne može podnijeti uspješan HNS i ne može podnijeti uspješne ministre iz HNS-a, tako da tu ne vidim prilike za suradnju", rekao je Predrag Štromar danas u eTV studiju.

Štromar je time komentirao situaciju otprije desetak dana, kada je predsjednik HNS-a Stjepan Čuraj na prijedlog premijera Andreja Plenkovića trebao postati novi ministar graditeljstva. Štromar smatra kako je "Čačić to učinio iz jala i ljubomore prema uspjehu HNS-a".

"Da je Čačić trebao biti ministar, ja bih to prihvatio"

U kontekstu toga, Štromar je govorio i o potencijalnoj suradnji s Reformistima, kao i potencijalnom ujedinjenju svih centrističkih stranaka u Hrvatskoj. Glede prvoga je skeptičan, jer smatra da bi to pitanje mogli riješiti jedino "mlađi", a glede ujedinjenja centra je kazao:

'Vidimo kako je to sada izgledalo'

- HNS će opstati, bit će i dalje parlamentarna stranka, to je sigurno, a glede okuplja vidimo što se dogodilo prije tjedan dana: ako dvije liberalne strake zabrane trećoj da ima ministra, onda se radi na tome da se NE OKUPIMO.

Štromar je, naime, u tom kontekstu prozvao i predsjednika HSLS-a Daria Hrebaka, za kojeg je rekao da ga je na takav potez nagovorio Čačić. Opet, kaže, zbog jala i ljubomore.

"Dvije liberalne stranke trećoj su zabranile ministra"

Na pitanje bi li se sam prihvatio ministarskog mjesta koje je već obnašao, Štromar nije dao konkretan odgovor, odnosno rekao je kako je bespredmetno o tome govoriti, no za Čuraja je istaknuo kako bio dobar ministar jer je involviran u sve procese toga ministarstva, uključujući i finacijski aspekt.

'Ne žalim ni za čim'

Inače, ne žali ni zbog čega u prošlosti, te bi ponovio obje ključne odluke iz 2014. odnosno 2017. godine (isključio bi Čačića i pridružio se HDZ-u).

- Da nije HNS tada ušao u Vladu, Agrokor bi propao. To je 40.000 radnih mjesta. Upravo jučer smo se toga podsjetili, kada se otvorilo pitanje Sberbanke u čijem je vlasništvu dijelom Agrokor. Sad opet moramo imati stabilnu parlamentarnu većinu, da nam se opet ne bi nešto slično dogodilo.

"Sad vidimo koliko je važna stabilnost, a tako je bilo i 2017."

'Evo što nam je sada i rat pokazao'

Čime se sada bavi, pitali smo Štromara. Osim što je saborski zastupnik, član je i odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo, te trenutno radi na tome da se i dalje mogu legalizirati obiteljske kuće.

- Želimo da se i dalje može legalizirati svaki dodatak kući, svaki gospodarski objekt koji je izgrađen do 2011. Tada se nisu svi prijavili, što zbog novca, što zbog neznanja ili različitih razloga. Ali ne vidim nijedan razlog zašto u svakom trenutku ne bi bilo moguće legalizirati svoj dio kuće - kaže Štromar.

"Želimo da se kuće i dalje mogu legalizirati"

I dalje se, kako dodaje, bavi energetskom učinkovitošću, i to posebno kuća, kao i subvencijama za električne automobile.

- Sad nas je i ovaj rat uvjerio da moramo biti energetski samostalni i neovisni. Nadam se da će rat što prije završiti, a mi ćemo i dalje raditi na tome.

"Sad nas je ovaj rat uvjerio da moramo biti energetski neovisni"

'Sa Stričakom, odlično'

Činjenicu da Varaždinska županija ima šestoricu saborskih zastupnika smatra prednošću. Kada se reflektori ugase, nitko od njih, tvrdi Štromar, ne gleda "boje stranaka nego dobrobit građana".

Dobro surađuje i s HDZ-ovim županom Anđelkom Stričakom, a u emisiji je otkrio kako je ta suradnja započela još prije prošlih lokalnih izbora.   

- Veliki dio naših članova i simpatizera koji je u prvom krugu glasovao za g. Lukačića, u drugom krugu glasovali su za g. Stričaka. Suradnja je odlična, zajedno u Zagrebu lobiramo i vučemo sredstva, ideje i projekte na sjever Hrvatske - zaključio je Štromar.

"Tko je glasovao za Lukačića, glasovao je i za Stričaka"

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao saborski zastupnik HNS-a Predrag Štromar pogledajte ovdje:

 

Komentari