Početak radova na asfaltiranju ceste LC 25161 Sudovec – Vukšinec danas su obišli župan Varaždinske županije Predrag Štromar i njegov zamjenik Alan Košić u prisustvu ravnatelja ŽUC-a Varaždinske županije Tomislava Osonjačkog.

Investiciju vrijednu 626.000,00 kuna u potpunosti financira županijska uprava za ceste Varaždinske županije, a župan Štromar izrazio je zadovoljstvo početkom izvođenja radova.

- Varaždinska županija zajedno sa ŽUC-om svake godine ulaže više od 30 milijuna kuna u izgradnju i popravak prometnica na području županije. Žao mi je što se već prije ova cesta nije popravila, no nije bilo inicijative gradskih vlasti Novog Marofa, pa koristim priliku da pohvalim članove mjesnog odbora Sudovec koji su bili agilni i inicirali početak radova. Ovdje prolazi autobus sa školskom djecom i siguran sam da će nova asfaltirana cesta dati novu dimenziju sigurnosti za sve sudionike prometa na ovoj cesti - rekao je župan te dodao kako se u na području Grada Novog Marofa svake godine ulaže veliki dio financijskih sredstava u uređenje prometnica te je naglasio kako je slijedeće godine u planu uređenje i izgradnja nogostupa u naseljima na području cijeloga grada.

Ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački je okupljenim mještanima te članovima Mjesnog odbora Sudovec rekao kako će radovi biti gotovi za mjesec dana.

- Radi se o dionici dugoj kilometar i pol koja æe biti kompletno asfaltirana te će se u potpunosti urediti bankine. Ovo je jedna od rijetkih cesta u našoj Županiji koja nije bila asfaltirana, a upravo je ona a bitna jer spaja Varaždinsku i Koprivničko-križevačku županiju – napomenuo je Tomislav Osonjački.

Kako su istaknuli i sami mještani naselja Sudovec, radi se o projektu velikog značaja za njihov kraj koji će ulaganjem u ovaj, rubni dio županije uskoro dobiti jednu novu, modernu i sigurniju prometnicu.

Komentari

04.03.2015. 15:26h Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19