odgovor u 14 točaka

eTV Štromar danas stigao u Varaždin kako bi opovrgnuo Čačićeve prozivke - evo što je rekao

Objavljeno: 06.11.2017. 17:29

Zadnja izmjena: 06.11.2017. 17:44

Foto: Viktor Hranić

Na danas sazvanoj presici potpredsjednik vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar u 14 točaka je odgovorio na nedavne izjave župana Čačića o tome da Divjak i Štromar 'podmeću noge' u procesu vraćanja duga vlade prema našoj Županiji nastalog po ugovoru o Javno privatnom partnerstvu.

>>eTV: POGLEDAJTE I GLASUJTE Štromaru smo postavili dva pitanja, a vi ocijenite njegove odgovore

Štromar je na presicu došao u pratnji HNS-ovih saborskih zastupnika i grado/načelnika iz našega kraja. Izjavio je kako ne voli presice gdje se govori o konkretnim projektima za boljitak građana nego one na kojima treba nešto demantirati. No, kako je rekao, morao je demantirati Čačićeve laži koje on ponavlja na skoro svakoj presici - a kao posljednju je istaknuo onu da Štromar i Divjak podmeću klipove i ne žele ulagati u obrazovanje, posebno ne u sredstva koja naša Županija treba dobiti za obrazovanje. Pritom je Štromar - pokazujući prazan list papira - "nabrojio" sve projekte koje je Čačić u pet mjeseci svog mandata pokrenuo i ostvario, napominjući kako Čačić samo provodi ono što su Štromarovi suradnici bili pripremili i ostavili da se odradi.

- Ja imam osjećaj da gospodin Čačić ima jednu veliku frustraciju - da nikada nije postao premijer. - istaknuo je Štromar, te onda progovorio o - kako ih je nazvao - 14 činjenica o javno privatnom partnerstvu.

'Županija će dobiti 200 milijuna kuna'

U pobrojanih 14 točaka glavna je teza da Čačić kao potpredsjednik vlade nije učinio ništa po pitanju preuzimanja obaveza države, a da je Štromar osobno pokrenuo inicijativu za vraćanjem sredstava Varaždinskoj županiji, što će se učiniti izmjenama Zakona o odgoju i obrazovanju - koji je već u proceduri. Potom bi se vladi RH predao zahtjev za preuzimanje dugoročnih obaveza i onda bi se po odluci vlade potpisao sporazum s Varaždinskom županijom. 

- Što se Varaždinske županije tiče, radi se o povratu 30 milijuna kuna te će u narednih nekoliko godina Varaždinska županija dobiti više od 200 milijuna kuna. Ostaje samo nadati se da će Čačić ta sredstva iskoristiti za obrazovanje, a ne za neke njemu bitne stvari i zadovoljavanje osobnih potreba i ambicija. - zaključio je Štromar.

Komentari