Napetosti predizborne

Štromar nije ostao dužan: Stričak, uhvatila vas je panika jer sjever pamti da niste učinili ništa!

Objavljeno: 23.08.2016. 10:52

Zadnja izmjena: 23.08.2016. 10:57

Nakon što je tehnička Vlada donijela odluku o nastavku sufinanciranja prijevoza redovitih učenika srednjih škola, priopćenjem za medije jučer se, podsjetimo, oglasio se šef županijskog HDZ-a Anđelko Stričak koji je aktivnosti župana Štromara vezane uz agitaciju za nastavak sufinanciranja prijevoza, s podužim obrazloženjem, nazvao „sramotnim korištenjem djece u predizborne svrhe“.

Stričak se istom prilikom dotaknuo je i prijevoza umirovljenika, naglasivši da je župan i njegova koalicija bila protiv HDZ-ova prijedloga o pravu na besplatni prijevoz osoba starijih od 65 godina s područja županije, odnosno da su isto osigurali samo „do kraja prošlogodišnjeg izbornog procesa“. 

>>Anđelko Stričak: „Štromar koristi djecu u predizborne svrhe, a kriv je i za navodno premlaćivanje Ivančanke“

Na Stričakove prozivke Štromar je reagirao danas, i to riječima kako je razmišljao „bi li uopće odgovarao na Stričakove besmislice i laži“. No, ipak je odgovorio jer, kako kaže, nije u pitanju samo on nego i građani ove županije, a sve od Stričaka navedeno smatra (samo) „prozirnim celofanom“ i „velikom željom za samopromocijom“.

"Glasovali ste za"

- Gospodine Stričak, uhvatila vas je panika jer ste svjesni da građani više neće na izborima 11. rujna birati vašu opciju koja je nesposobnost prodavala pod domoljublje. Svjesni ste i da više ne prolaze eksperimenti pa ste odlučili očajničkim potezima pridobiti pokoji jeftini politički bod – kaže Štromar, ističući da (ipak) „sjever pamti“.
 
- Građani pamte da niste učinili baš ništa. Naprotiv, vi i vaši stranački kolege i vaši koalicijski partneri glasovali ste za ukidanje prijevoza, za stopiranje projekata poput izgradnje škola, cesta, bolnice... Doveli ste do toga da država Varaždinskoj županiji duguje više od 11 milijuna kuna – tvrdi varaždinski župan te nastavlja:
 
- Osim toga, vaš ministar i njegovi pomoćnici ustraju u tome da se uvede imovinski cenzus za prijevoz srednjoškolaca, a i vi i ja znamo da je ova odluka vlade donesena zahvaljujući našem pritisku i činjenici da se bliže izbori. Više od 170 puta sam lobirao za prijevoz, a kolega Milorad Batinić, gradonačelnik Ivanca lobirao je s pozicije saborskog zastupnika. A vi ste ili šutjeli ili pričali besmislice! – završava svoje priopćenje Štromar, dostavljajući poduži i datumirani popis svojih apela na Vladu vezano uz ukidanje sufinanciranja prijevoza učenika.

Komentari