riješit će se

Štromar obećao da će u narednih 2 do 3 godine biti riješen problem klizišta za što je osigurano 10 milijuna kuna

Objavljeno: 11.04.2018. 19:29

Zadnja izmjena: 11.04.2018. 20:03

Problem klizišta kojim su opterećeni gotovo svi krajevi Hrvatske, kroz iduće dvije do tri godine trebao bi biti riješen, istaknuo je to potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar, odgovarajući tijekom Aktualnog prijepodneva, na pitanje zastupnice Marije Puh o programima i mjerama koje se provode u cilju rješavanja problema klizišta.

Kako je istaknuo ministar Štromar, ova Vlada je prva koja je prepoznala problem klizišta i prva koja je reagirala konkretnim mjerama, te naveo kako su u ovoj godini osigurana sredstva u Hrvatskim cestama za sanaciju državnih cesta. 

- U Ministarstvu graditeljstva osigurali smo 10 milijuna kuna za sanaciju šteta na javnim površinama jedinica lokalne samouprave. No potrebe su puno veće, stoga ćemo uskoro dati nove prijedloge na Vladu kojima ćemo trajno riješiti problematiku klizišta, odnosno osigurati sredstva za sanaciju - kazao je Štromar 

Prema riječima HNS-a, zahvaljujući amandmanima HNS-a na Zakon o financiranju vodnog gospodarstva zakonski su stvoreni preduvjeti za trajno osiguravanje sredstava za sanaciju šteta od klizišta.

- U sljedeće dvije do tri godine morat ćemo osigurati oko 150 milijuna kuna kako bi sanirali postojeća klizišta. Riješit ćemo sve probleme i sva pitanja u cijeloj državi i stambeno ćemo zbrinuti sve one građane koji su pogođeni ovim problemom - zaključio je Štromar 

Komentari