smjena u hns-u

Štromar podnio ostavku! Na čelu županijskog HNS-a privremeno...

Objavljeno: 01.07.2017. 16:29

Zadnja izmjena: 01.07.2017. 16:34

Foto: Arhiva

Na sjednici Županijske skupštine HNS-a Varaždinske županije Predrag Štromar na svoj je zahtjev razriješen dužnosti predsjednika županijskog ogranka. Na mjesto v.d. predsjednice ŽO HNS-a izabrana je Božica Makar, dosadašnja potpredsjednica ovog ogranka.

Štromar je obrazložio kako zbog obaveza u Vladi, ali i u stranci na nacionalnoj razini, ne može više obavljati dužnost predsjednika Županijske organizacije, barem ne u obimu kao do sada. 

361 član stranke manje

Pritom je izvijestio članove skupštine i o aktualnoj situaciju, kako u Vladi, tako i u stranci.

- Spremni smo bili ući u Vladu RH za dobrobit ove zemlje, za projekte, za depolitizaciju školstva i nastavak reforme obrazovanja i za sprečavanje izbora koji ne bi donijeli ništa dobro, ali bi nas skupo koštali. Povukli smo potez u čvrstom uvjerenju da činimo dobro svojoj zemlji i svim njezinim građanima i od toga ne odstupamo. - rekao je Štromar i dodao kako je HNS svjestan političke cijene koju bi mogli plaćati zbog tog poteza.

Štromar je također izvijestio da se od posljednje sjednice Središnjeg odbora HNS-a održane 7. lipnja 2017. godine do danas iz stranke se ispisala 451 osoba, a upisalo se njih 90 te da ne očekujemo veći odljev članstva u budućem razdoblju.

Komentari