"kad u vojsku pođem ja..."

IRONIČNI ŽUPAN Štromar podupire uvođenje vojnog roka, ali pod jednim "malim" uvjetom...

Objavljeno: 09.02.2017. 14:48

Zadnja izmjena: 09.02.2017. 14:53

Foto: Fotomontaža

"Potpuno podržavam služenje vojnog roka" - izjavljuje u svom priopćenju Predrag Štromar, dodajući uz to još jedno "ali", što se najvjerojatnije neće dopasti nekim osobama na koje se aludira u nastavku izjave.

Naime, Štromar predlaže dvije stvari: jedna je da to krene kao pilot projekt u našoj vojarni u Optujskoj, a drugi je uvjet "zericu" teži - da u pilot projektu sudjeluju samo državni dužnosnici stariji od 19 a mlađi od 64 godine koji nisu do sad iz raznih razloga odslužili vojni rok.

- Dakle, ovoga ljeta oni bi služili probni vojni rok svega četiri tjedna, i to krajem srpnja i početkom kolovoza. - ističe župan u istome tonu, čime bi i HNS onda prihvatio prijedlog, kako je župan naziva, Titanik vlade HDZ-a i MOST-a.

Štromar nadalje predlaže i liječničku ekipu koja bi pratila zdravstveno stanje ročnika te plaću jednaku onoj koja je vrijedila za ročnike u Hrvatskoj vojsci, vjerujući kako bi nakon ove pilot faze lakše bio u Saboru donijeti odluku je li potrebno uvesti vojni rok. Štromar u svom priopćenju ne navodi konkretna imena - a mi samo nagađamo na koga on točno misli.

 

Komentari